Bu yıl 1-11 Mayıs tarihleri arasında 19. kez seyirci ile buluşacak olan İşçi Filmleri Festivali’nin Ankara gösterim programı belli oldu!

Mor ve Ötesi'nden bayram özel konseri Mor ve Ötesi'nden bayram özel konseri

Gösterge takvimi için tıklayınız. 

Festival hakkında

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, ilk olarak 2006 yılında İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak düzenlenmiştir. Takip eden yıllarda bu programa İzmir ve Diyarbakır'da dahil edilmiştir.

Festival her yıl, 1 - 8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da eş zamanlı başlar ve bu tarihlerden sonra da Türkiye'deki birçok il ve ilçeyi dolaşarak programındaki işçi filmlerini birçok noktaya ulaştırmaktadır. Gösterim ve etkinliklerin tamamının ücretsiz olduğu festival, sinema salonları dışında sendikalarda, fabrikalarda ve mahallelerde gösterilmektedir.

İşçi Filmleri Festivali, yarışmasız, biletsiz ve ücretsiz bir film festivalidir. Ayrıca festivalde çeşitli sergiler de düzenlenmektedir. İşçi Filmleri Festivali, 2006 yılından itibaren "festival maskotu" olarak tanıttığı Karagöz ve Şarlo figürlerini tüm afiş ve görsellerinde kullanmaktadır. Bu festival maskotları bazı eylemlerdeki pankartlara da ilham kaynağı olmuştur.

Muhabir: Hatice Gürel