CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sistemiyle örtüşmeyen sandık sayısını açıkladı. Erkek, Cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269 sandık tutanağında farklılık tespit ettiklerini ifade etti: 'Tabii 4 adayın da lehine, aleyhine olabilir. Ayrıca bizim adayımız aleyhine olanları da ayrıca tespit ediyoruz. Bunların itirazları Pazartesi 17.00 itibariyle yapıldı. Milletvekilliği için de toplam 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit ettik, CHP ve İyi Parti aleyhine. Ve bunların da itirazları dün 15.00 itibariyle bitti' bilgisini verdi.

Bazı sandıklardan örnekler veren CHP'li Erkek, 'Bütün sandıkların sonuçları hem bizim tutanakları hem YSK tutanakları karşılaştırılarak tek tek kontrol edildi ve gerekli tüm itirazlar yapıldı, süreç takip ediliyor' açıklamasını yaptı.

Muharrem Erkek 14 Mayıs seçimine ilişkin sistemin nasıl çalıştığı hakkında şu bilgileri verdi: 'Öncelikle bizim sistemimiz nasıl çalışıyor bunu paylaşayım. Oylar kullanılıyor, sandıklar açılıyor, sayım döküm işlemleri yapılıyor, sandık sonuç tutanakları hazırlanıyor, imzalanıyor, bu sandık sonuç tutanağını bizim sandık kurulu üyemiz veya müşahitimiz okul sorumlumuza ulaştırıyor, o da ilçe başkanlığımıza. Sisteme girildiğinde otomatik olarak genel merkezimiz bunu görüyor. Ve bu sandık sonuç tutanağı sisteme girildiğinde aynı sandık sonuç tutanağı da YSK'nın sistemine girmişse ve arada bir farklılık varsa bizim sistemimizde kırmızı alarm veriyor. Bunu hem genel merkez hem il hem ilçe görüyor. Yani son derece sağlıklı bir alt yapımız ve sistemimiz var. Çünkü bizim için seçmenin iradesi her şeyin üstündedir. Her bir oyu takip ediyoruz.'

'CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN 2 BİN 269 SANDIK TUTANAĞINDA FARKLILIK TESPİT ETTİK'

Cumhurbaşkanlığı için 2 bin 269 sandıkta farklılık tespit edildiğini vurgulayan Erkek, sonuçları değiştirmeyecek olsa bile her oyun takipçiyiz mesajını verdi.14 Mayıs seçiminin kazananı olmadığını dile getirerek, 28 Mayıs'taki seçimin çok daha basit bir seçim olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenoyu alamadığına dikkat çekti.

CHP'li Erkek, 28 Mayıs'ta yapılacak seçim için umudunu yitirmediklerini dile getirdi. Genel Başkan Yardımcısı Erkek, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Biz CHP olarak bizim temelimizde Anadolu ve Rumeli müdafai hukuk vardır. CHP'nin temelinde Kuvayi Milliye vardır. Biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, yitirmeyeceğiz.' diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi