Mamak Belediyesi öncülüğünde Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen konsere, Başkan Şahin’in yanı sıra Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve Aren bebeğe destek olmak isteyen vatandaşlar katıldı. Başkan Şahin, SMA hastası çocuklara umut olmak adına toplumun her kesiminden destek beklediklerini belirterek, yerel yönetimlerin bu tür sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Şahin, “Yerel Yönetimler olarak, bu tür projelere destek vererek, toplumun her kesimine ulaşmayı ve onların ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

ABB'den "asansör faciası"nı takip edeceğiz açıklaması ABB'den "asansör faciası"nı takip edeceğiz açıklaması

“Başkan Şahin, her konuda yanımızda oldu”

SMA Tip-2 kas hastası Aren Bebek için düzenlenen destek konseri, hastalığın tedavi sürecinde maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. SMA hastası çocukların yaşam kalitesini artırmayı ve toplumun bu konuda bilinçlenmesini hedefleyen konserde sanatçılar, Gökhan Kılıç, Murat Gültekin, Uygar Erdoğan, Erdal Beyazgül, Ersin Perçin, Sercan Kurt ve Mustafa Özarslan konser verdi.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e verdiği destekten dolayı teşekkür eden Baba Dinçer İlhan, “Başkanımız, her şekilde yanımızda oldu. Siyasetle uğraşan bir insanın yanımızda olması çok değerliydi. Söyledikleri asla lafta değil. Bizi on saniye dinlemesi yetti. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

SMA Hastalığı ve Tedavi Süreci

Genetik bir hastalık olan, SMA (Spinal Musküler Atrofi), kas kaybı ve zayıflığına neden oluyor. SMA Tip-2, çocuklarda genellikle 6 ila 18 ay arasında belirtiler göstermeye başlıyor. Tedavi süreci, düzenli fiziksel terapi ve bazı özel ilaçlarla destekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi