Türkiye’nin yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları arasında 75 bin Megavat (MW) kurulu güç potansiyeline rağmen sıfır noktasında bulunduğu Denizüstü (off-shore) Rüzgar Enerjisi Santralleri’nin geleceği Çanakkale’de masaya yatırılacak.
Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneği (DÜRED), 18 Mart Üniversitesi, Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA), Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve Gemi İnşa Sanayicileri Derneği (GİSBİR) işbirliği ile düzenlenen “Offshore Wind Türkiye 2025” zirvesi 7-8 Mayıs tarihleri arasında 18 Mart Üniversitesi İÇDAŞ Konferans Merkezi’nde düzenlenecek.
Zirve hakkında değerlendirmelerde bulunan ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı ve DÜRED Yönetim Kurulu Üyesi Alper Kalaycı, Türkiye’nin Denizüstü RES Sanayisinin mevcut durumu masaya yatırılacağı ENSİA Özel Oturumu’na tüm sektör profesyonellerini davet ettiklerini belirtti.
İLK ENVANTER ÇALIŞMASI TAMAM
8 Mayıs Perşembe günü 15:00 – 16:00 saatleri arasında düzenlenecek oturuma Duratek Genel Müdür Yardımcısı Dr. Kerem Paksoy, CS Wind Üretim Destek Müdürü Ersan Özsoy ve ES Denizcilik Elektrik İşleri Müdürü Neşe Oral konuşmacı olarak yer alacak. Türkiye’de denizüstü rüzgâr enerjisine odaklanan ilk Sanayi Envanteri çalışmasına ENSİA’nın öncülük yapmasından ayrı bir gurur duyduklarını belirten Kalaycı, “İzmir'de rüzgâr sanayisinde faaliyet gösteren firmalarımız, Türk rüzgâr endüstrisinin toplam cirosunun yüzde 85’ini oluşturuyor. Bu başarımızı denizüstü RES’lerin üretiminde de göstermeye hazırız. Zirve kapsamında düzenlediğimiz özel oturumda, DRES’lerin sanayi gelişimini masaya yatıracağız” dedi.