Pursaklar Belediyesine bağlı Hanım Evlerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel sanatlar ile kültürel mirasın tanıtılması, öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla; ‘‘Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor’’ temasıyla “Minik Eller, Büyük Hayaller” adlı etkinlik düzenlendi.

Ankara Kent Konseyi'den yeni dönem ziyaretleri Ankara Kent Konseyi'den yeni dönem ziyaretleri

‘‘Öğretmenlerimiz tarafından evlatlarımıza, uygulanan etkinliklerde yeni ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmeleri imkânı sağlandı’’

Hanım Evlerini ziyaret eden öğrencileri geleneksel sanatlar ve kültürel mirasa sahip çıkılan kurslarda verilen eğitimler hakkında detaylı bilgiler verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Minik Eller Büyük Hayaller etkinliği kapsamında Hanım Evlerimize gelen öğrencilerimiz, geleneksel sanatların ve kültürel mirasın yaşatıldığı kurslarımızda verilen eğitimler hakkında eğitmenlerimizden detaylı bilgiler aldı. Öğretmenlerimiz tarafından evlatlarımıza, uygulanan etkinliklerde yeni ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetmeleri imkânı sağlandı. Hanım Evlerimizde yeni meslek ve hobiler edindirirken, aynı zaman geleneksel sanatlarımızı ve kültürel mirasımızı gelecek nesillere taşımaya devam edeceğiz’’ dedi.

Hanım Evleri ziyaretlerinde, el sanatları, ebru, resim, çini, mutfak atölyesi, dokuma, takı, seramik, dekoratif el sanatları, ahşap boyama vb. birçok kurs da verilen eğitimleri yerinde gören ve tecrübe eden öğrenciler, gerçekleşen etkinliklerde eğlenceli vakit geçirirken, öğrenme süreçlerine destek olacak el sanatları ile tanışma fırsatı buldu.

Kaynak: Haber Merkezi