AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bugün partinin genel merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 31 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerden alınan sonucun değerlendirildiği toplantı sonrası, Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Sonuçların “gerileme” ifade ettiğini belirten Çelik, “Milletimizin ortaya koyduğu, gerileme ifade eden bu sonuçları ciddi bir şekilde ele alacağımızdan ve önümüzdeki dönemde buna göre siyasetimizi şekillendireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. “Siyasetin sicil amiri vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımız takdir ve uyarılarını sandık yoluyla gösterirler” diyen Çelik, bu çerçevede 31 Mart seçimlerinin AK Parti’ye mesajlarını değerlendireceklerini ifade etti.

31 MART BİR DÖNÜM NOKTASI

Özel: Kavga ederek değil, çalışarak yükseliyoruz Özel: Kavga ederek değil, çalışarak yükseliyoruz

 AK Parti’nin önümüzdeki dönem izleyeceği politikalar için 31 Mart seçim sonuçlarının bir dönüm noktası olacağını da kaydeden Çelik, “Milletimizin verdiği mesajı almak bizim boynumuzun borcudur, siyasi namusun gereğidir” dedi. Konuşmasında, yeni Anayasa mesajı da veren Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelinen noktada genel ve yerel seçim tamamlandı ve Türkiye seçim sürecini tamamlamış oldu. Önümüzdeki 4 yıldan fazla bir zamanda yeni bir seçim yok. Bu süre içinde güçlü bir siyaset izlemeye devam edeceğiz. Demokratik reformlar da tabiki gündemimizde olacak. Yeni Anayasa, gelecek nesillere borcumuzdur. Ekonomik anlamda adımlar atmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesinin yaralarını sarmak en önemli gündem maddesi olmaya devam edecek.”

Muhabir: Merve US ACIOĞLU