Yatak makine ve yatak yan sanayi sektörünün öncü markalarının bir araya geleceği IBIA Expo, İstanbul Fuar Merkezi'nde binlerce ziyaretçisi ile sektör profesyonellerine kapılarını açtı. Ulusal ve uluslararası yatak yan sanayinin temel taşlarını bir araya getiren fuarda, bu yıl sürdürülebilir sanayi ürünleri sergileniyor. Güneş panelleri sayesinde yüzde 100 yeşil enerji ile üretilen temiz yapıştırıcılar ve ürünler fuarda yerini aldı. Birbirinden farklı bitkilerin özlerinden elde edilen yatak kılıflarının sergilendiği IBIA Expo'da, daha önce dünyada üretimi yapılmamış ürünler de sergileniyor.

Ticaret Bakanlığı, KOOP-DES projelerine hibe desteği verecek Ticaret Bakanlığı, KOOP-DES projelerine hibe desteği verecek

Isırgan otunun faydaları göz önüne alınarak üretilen ısı düzeyini koruyan yatak kılıfı ile keten tohumu yağının kullanımı sayesinde yatak kumaşının hijyenik olmasını sağlayan doğal özlerden üretilen yatak kılıfları fuarın en çok tercih edilen ürünlerinden oldu. Nane özleri ile üretilen uyku anında ferahlık hissi sunan ve gül proteini içeriği ile rahat bir uyku süreci geçirmeyi hedefleyen yatak kılıfları da bu yıl ilk defa fuarda yer aldı.

Aynı zamanda dünyada ilk defa mikroalglerden üretilen üst düzey nem özelliği ile çabuk kuruma özelliğini bir arada bulunduran, ayrıca su itici özelliği ile yüksek konfor imkanı sunan yatak kılıfları da fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Doğal özlerden elde edilen kumaşların bir diğer özelliği geç tutuşurluğu ile de ev konforunun bitkilerle harmanlanması ziyaretçilerle buluştu.

Alerjik bünyelerin sağlıklı ve kaliteli bir uyku geçirmesi için geliştirilen, uyku kalitesini arttırmaya yönelik doğal içeriklerle üretilen yatak kumaşları fuarın gözdesi oluyor. IBIA Expo 2023'te yatak üretimine dair tüm ürünler eksiksiz yer alırken, yatırım yapacakların birinci adresi makine firmaları oluyor. Sıcak yaz günlerine çözüm olarak geliştirilen serinletici yatak yüzü kumaşları fuarın en çok talep gören ürünleri arasında bulunuyor.

Fuarın açılışında konuşan Mustafa Gültepe, alt sektörleriyle birlikte dünyada 40 milyar dolarlık hacmi olan yatak sektörünün her geçen gün daha da büyüdüğünü belirterek, Türkiye'nin bu alanda marka ülkeler arasında öne çıktığını söyledi.

Gültepe, "Yatak ihracatında 7'nci, üretimde 14'üncü sırada yer alıyoruz. Ülkemizde yıllık 8 milyona yakın yatak üretiyoruz. Bu çok ciddi bir rakam olmakla birlikte daha fazlasını yapabiliriz. Biz küresel pastadan aldığımız payı daha da artırarak, yatak ihracatında ilk 5 ülke arasına girmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. Yatak ve yan sanayinin dinamik bir sektör olduğunu aktaran Gültepe, bu anlamda ürünlerin küresel piyasalarda rekabet edebilmesi için inovasyondan yararlanılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA