26 Mayıs – 29 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşen başvurular neticesinde katılımın yüksek olduğu Gençlerbirliği Futbol Akademisi Altyapı Futbolcu Seçmeleri’nde ilk gün sona erdi. İlginin yoğun olduğu seçmelerde sporcular Gençlerbirliği Futbol Akademisi’ne girmek için ter döktü. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde gerçekleşen seçmelerde Destek Sportif A.Ş. ve Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Özgür Durşen, Gençlik Gelişim Sorumlu Seçkin Topçu ve Futbol Akademisi antrenörleri, sporcuları izleyerek değerlendirme yapmak için notlarını aldı.

G O1W N34 X0 A Qipew

ÖZGÜR DURŞEN: “İLGİYİ MUTLULUKLA KARŞILADIK”

Seçmelerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Destek Sportif A.Ş. ve Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üye Özgür Durşen, katılımdan oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Durşen konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Kulübümüzün yapmış olduğu seçmelere olan bu ilgiyi mutlulukla karşıladık. 2 senedir online olarak başvuruları alıyoruz ve güzel bir seçme ortamı yaratıyoruz. Hedefimiz kulübümüze güzel ve genç yetenekleri kazandırmak. Seçmelerde en önemli dikkat ettiğimiz nokta mevkisel ihtiyaçlarımızı karşılamak. Diğer yandan buradan bir pilot takımı yaratmak istiyoruz. Geçmiş yıllardan farklı olarak ilçe belediyelerle de irtibat halindeyiz. Onlarında ihtiyaç duyduğu oyuncuları bulup Türk sporuna kazandırmak istiyoruz. Önceliği küçük yaş gruplarına verdik daha sonra 2. etapta yaşça büyük arkadaşlarımızı aramıza katmayı planlıyoruz. Bu sene yaş gruplarını biraz daha sınırlı tutuyoruz, 2. ve 3. etaplarımız olacak. Seçtiğimiz arkadaşlarımızı 2.ve 3. etaplara da davet edip daha çok izleme fırsatı elde edeceğiz. Bu sene ayrıca tüm hocalarımızdan aldığımız notları eşleştirerek görüş alacağız ve daha iyi bir gözlem yapma imkânı sağlamış olacağız. Herkese hayırlı olsun güzel bir seçme ortamımız var inşallah güzel neticeler elde edeceğiz.”

G O1W Nv P W4 A I Kp B3

Trabzonspor, deplasmandan avantajlı dönüyor Trabzonspor, deplasmandan avantajlı dönüyor

SEÇKİN TOPÇU: “TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDEN GELEN SPORCULARIMIZI GÖRME FIRSATIMIZ OLDU”

Türkiye’de altyapı olarak en büyük ilginin kulübümüze olduğunu ve bu ilginin her geçen gün katlanarak arttığını dile getiren Gençlik Gelişim Sorumlu Seçkin Topçu, “Okulların durumuna göre seçmelerimizi ikiye ayırdık. 1. etap seçmelerimizden faydalanamayan sporcularımız olabiliyor asıl büyük seçmemiz Haziran ayının sonu gibi olacak. Bu bir tanışma aynı zamanda hem futbol okulumuz hem de tesislerimizi tanıması açısından önemli. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen sporcularımızı görme fırsatımız oldu. Seçmelerimizin hem kulübümüz hem de Türk sporu adına hayırlı olmasını diliyor, katılım gösteren sporcularımız ve ailelerine teşekkür ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI