Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla derneğin Genel Başkanlarından Prof. Dr. Türkan Saylan anısına sempozyum düzenledi. Dijital ortamda gerçekleştirilen sempozyumda, sağlık sisteminde yer alan sorunlar ele alınırken, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri de sıralandı. pek çok sağlık çalışanının da katıldığı sempozyumun yönlendiriciliğini ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Filiz Meriçli ile ÇYDD’nin geçmiş dönem mezunlarından Yener Gül yürüttü.

Berzeg'in Gönen'de evinin yakınındaki arama çalışmaları sürüyor Berzeg'in Gönen'de evinin yakınındaki arama çalışmaları sürüyor

Burada söz alan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Sadece eğitim alanında değil, sağlık alanında da gençlerimize her zaman destek olmalıyız. Öğrencilerimizle birlikte böyle bir sempozyum hazırlayabilmiş olmak oldukça mutluluk verici. Onlardan gelen öneriler doğrultusunda bilimsel çalışmaları planlayarak öğrencilerimizin sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

EĞİTİM VE CUMHURİYET ATEŞİ ASLA SÖNMEYECEK’

Programın onur konuğu olan KAHEV Başkanı Dr. Demet Başer ise eğitim ve sağlık alanında çalışmaktan vazgeçmeyeceklerini belirterek ‘’Bu etkinlikte onur konuğu olarak sizlerle bir arada olmak bizim için çok önemli. Bizim gibi eğitime destek için çalışan tüm insanlar Anadolu’nun birer cevheri olarak görüyorum. Kim ne yaparsa yapsın bu tohumlar Anadolu’da her zaman yeşerecek ve yükselecek. Bu eğitim ve Cumhuriyet ateşi asla sönmeyecek. Çünkü bu hisler bizim hem ruhumuzda hem de topraklarımızda var. Bu sebeple bir gün Türkan Saylan çıkar, bir gün Ayşe Yüksel çıkar, bir gün başka biri çıkar ama bu meşale hep yanmaya devam eder’’ diye konuştu.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU