Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada istanbul Sözleşmesi’ne vurdu yapılarak, “ÇYDD olarak kadın cinayetlerinin son bulduğu, kadınların güvenle ve özgürce yaşadığı bir Türkiye için mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Kadınların özgürce nefes alabileceği, eşitlik ve adaletin hüküm sürdüğü bir toplum için çalışmaktan asla geri durmayacağız çünkü biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi yaşatır ve yaşamak haktır” denildi.

Türkiye'den, Nepal'deki uçak kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı Türkiye'den, Nepal'deki uçak kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı

2024 yılı itibarıyla Türkiye'de en az 166 kadının, erkek şiddeti nedeniyle yaşamını yitirdiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Son olarak 19 Mayıs'ta dini nikahla birlikte yaşadığı kişi tarafından çocuklarının gözleri önünde üzerine benzin dökülerek yakılan ve hayatını kaybeden Hanife Yılmaz’ın ölümü, bu şiddetin ne denli vahşi ve acımasız bir boyuta ulaştığını bir kez daha gösterdi. Artık şiddet, taciz ve vahşet içeren haberler görmek istemiyoruz. Şiddet faillerinin haklı çıkarıldığı, mağdurların suçlandığı bir adalet sistemini reddediyoruz.”

Muhabir: Merve US ACIOĞLU