CHP’li Pala iklim krizine dikkat çekti CHP’li Pala iklim krizine dikkat çekti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısına CHP'nin yeni üyelerine rozetlerini takdim ederek başladı. Merasim sonrasında ana gündem başlıklarıyla ilgili açıklamalarına geçen Özel, grup toplantısında CHP'nin 26 Mayıs Pazar günü Ankara'da Büyük Emekli Mitingi düzenleyeceğini açıkladı. 

“BAHADIR ERDEM BABA EVİNE KATILDI”

Hukukçu Bahadır Erdem’in partiye katılışını ilan eden Özel, “Bugün 35 yıllık bir akademisyen. Özel hukuk, milletler arası özel hukuk alanında hem eğitim görmüş, daha sonra mezun olduğu üniversitede lisans, yüksek lisans, doktora dersleri veren, 5718 sayılı Milletler Arası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkındaki Kanunun mimarlarından, hazırlayıcılarından, yine Birleşmiş Milletlerde 2014-2019 yılları arasında özel hukuk enstitüsünde ve yüksek yönetim konseyinde görev yapan ilk Türk hukukçu olma unvanına sahip olan. Doktorası patent hukuku konusunda olan. Türk Patent Enstitüsünde 6 yıl yönetim kurulu üyeliği yapmış. Kariyeri boyunca kadın ve çocuk hakları üzerine pek çok STK’nin üyesi olmuş. Gençlerin eğitimi konusunda birçok vakfın mütevelli heyeti üyeliğini halen daha sürdüren. CHP’ye hem patent hukuku, hem milletler arası özel hukuk alanlarında çok önemli katkılar yapacak olan, bundan sonraki süreçte katılımıyla bize güç verecek yakın mesai arkadaşımız olan, hepinizin yakından tanıdığı Sayın Bahadır Erdem baba evine katılıyor. Kendisini kürsüye davet ediyorum. Bahadır Bey aramıza katıldı, bize güç veriyor. Mücadelemize, iktidar yürüyüşümüze çok önemli katkılar sağlayacak. Kendisine hoş geldiniz, yolunuz ve yolumuz açık olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE HEPİNİZİ DAVET EDİYORUM 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tepki gösteren Özel, “Bir zamanlar IFM’yi bitirdik diyenler şimdi, görünmez IMF programı! Güya IMF yok ama hayaleti var. Program Mehmet Şimşek’in gulyabani programıdır. IMF’nin hayaleti hep işçinin kapısına dayanıyor, şu gulyabaniyi biraz da zenginlere götür be kardeşim” dedi.

Emeklilerin sorunlarına da değinen Özel  "Bütün emeklileri ve onları destek vermek isteyenleri 26 Mayıs Pazar günü Ankara'daki büyük emekli mitingine davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"UTANÇ DUVARI TARİHE GEÇTİ"

Özel 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yaşanan olaylara değinerek  "Taksim 1 Mayıs’ta emekçilere kapatıldı. Oradaydık orada AYM kararına rağmen örülen utanç duvarını gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin en kıymetli tarihi hazinelerinden biri olan surların önüne İstanbul’a yıllar önce su taşıyan tarihi kemerlerin önüne aralara TOMA’ları dizerek önüne polisimize dizerek orayı bir utanç duvarı haline getirdiler. Bu utanç duvarı maalesef tarihe geçti. O utanç duvarı bu iktidar gidip bu ülkeye özgürlükler geldiğinde Türk demokrasisinin o kara günü anılırken hep hatırlanacak. O gün birileri Anayasa’ya uymadılar. Anayasa'ya uymadıkları için emekçileri içeriye almadılar. Girmek isteyenler karşılarında kendileri de birer emekçi olan polisimiz kanunsuz bir emirle karşı karşıya getirildi. Gösterilen anlayış kıymetliydi ama ardından 49 yurttaşımız 1 Mayıs günü orada yaşananlar üzerine tutuklandı. Suçluların mağdur mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz!" dedi. 

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Ankara'da öldürülen Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in iddianamesini eleştiren Özel, "İddianamede olması gereken şeyleri görmedik. İddianamenin iade edilmesi ve asla kabul edilmemesi gerekmektedir. Bu meseleyi takip edeceğiz. Ayşe Ateş'in adalet yürüyüşü hepimizin adelet yürüyüşüdür." diye belirtti.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerine dair açıklama yaptı. “Sayın Devlet Bahçeli ile gayet olumlu, verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Yaptığı kıymetli aktarımlar için, İstifade ettiğimiz görüşleri için kendisine teşekkür ederim” diyen Özel, görüşmede seçim sonuçlarını, Filistin ve Kıbrıs olmak üzere dış politikayı, emekli maaşlarını, asgari ücreti, temmuzda zam yapılmamasının yaratacağı sıkıntıyı, uzman çavuşları, atanmayan öğretmenleri, staj ve çırakların sorunlarını, kademeli emeklilik, 28 Şubat davası, AYM kararlarına uyulmaması ve müfredat konusundaki endişelerini ifade ettiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi