CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin çağrıda bulundu. Açıklamasında Türkiye’de yaşanan ekonomik krize değinen Taşçıer “Türkiye’de emeğiyle, alın teriyle geçinen herkes mutsuz. Çünkü hiç kimse emeğinin karşılığını hak ettiği derecede aldığını düşünmüyor. Enflasyon durdurulamadığı için olan yoksula, orta gelirliye oluyor. Keşke 1 Mayıs kutlanabilecek bir bayram olsaydı, ama Türkiye’de maalesef buna çok uzağız” dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz

1 Mayıs’ın CHP için “hak aramanın, birlik olmanın, dayanışmanın günü” olduğunu ifade eden Taşçıer, “Böylesi sembol bir günün, elbette bizler için sembol bir de mekânı var, o da Taksim Meydanı” diye konuştu ve iktidara Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını anımsattı.

Taşçıer, “Taksim Meydanı, emekçilerin ortak hafızasıdır, diyerek 1 Mayıs yasağına ilişkin kararı kaldıran AYM’nin 12 Ekim 2023’te almış olduğu kararın uygulanması çağrısını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşa da çağrıda bulunan Taşçıer, “Tüm emekçileri bir arada durmaya, omuz omuza haykırmaya, hakkı olanı alabilmek için ses yükseltmeye davet ediyoruz” dedi.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU