2007 yılında çıkardığı “Aforizma” adlı albümle rap müzik kariyerine başlayan ve ardından 2008 yılında ikinci solo albümü Hastalık ile büyük üne kavuşan Allame, son albümü olan Ölüm’ün lansman konserini Tunus Caddesi üzerinde bulunan IF Performance Hall Tunus’ta verecek. Saat 21.30’da başlayacak konserin kapıları 20.00’dan itibaren açılacak. Allame’nin son albümünü canlı canlı dinlemek isteyen rap tutkunları etkinliğin biletlerine https://www.bubilet.com.tr/ankara/etkinlik/allame-konseri/seans/63402 adresinden ulaşabilecek.

ALLAME HAKKINDA

Pera Palace Hotel'deki "Atatürk Müze Odası" yeniden ziyarete açılacak Pera Palace Hotel'deki "Atatürk Müze Odası" yeniden ziyarete açılacak

Allâme veya gerçek adıyla Hamza Gül 27 Temmuz 1987 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Müzik ile küçük yaşlarında, ağabeylerinin dinlediği yerli ve yabancı rap sanatçılarını dinleyerek tanıştı. 2007 yılında Trabzon'da Zifo adındaki müzisyen ile tanıştı, ardından ilk solo albümü olan Aforizma'yı çıkardı. 2008 yılında ikinci solo albümü Hastalık'ı yayınladı. Ardından Zifo ve Nakkaf'la Her Şey Yolunda isimli ortak albümü yayımladı. Eskişehir'de Leşker Asakir ile tanışıp 2008 yılında Batarya Records adlı müzik şirketini kurdu. Aynı yıl Batarya Records'ta yayınlanacak ilk albüm olan Senkronize'yi yayınladılar. Bir süre rap müzikten ayrı kaldıktan sonra Leşker'le beraber 2010 yılında Kurşun Batarya albümünü çıkardılar. Aynı dönemlerde, solo albümü Fare Kapanı'nı da yayınladı. Ayrıca Joker ile birçok parçaya da imza atan rapçi, 23 Nisan 2013 tarihinde yaptığı bir Facebook paylaşımında kişisel sebepler yüzünden 11 Aralık 2012 tarihinde Joker ile yollarını ayırdığını duyurdu.

22 Ekim 2013 tarihinde Anıl Piyancı ile "Hiphop Ormanı" adlı parçayı yayınladı.

2 Mayıs 2014 tarihinde Organize Oluyoruz 3 için hazırladığı "Bir Dakika" adlı parçasının video klibi Hiphoplife.PRO adlı YouTube kanalında paylaşıldı. 30 Haziran 2015'te Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle "Bu Senin Ellerinde" teklisini yayınladı.. 21 Aralık 2015 tarihinde Savaş albümünün içerisindeki "Psişik" adlı parçaya çekilen klip yayınlanmıştır.

13 Ocak 2017 tarihinde Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle Anakronik albümünü çıkarmıştır. 16 Ocak 2017 tarihinde Red Bull'un Hiphoplife.com.tr ile birlikte düzenlediği Serbest Atış projesine beatmaker Bugy ile birlikte katılmış ve 4 saatte bir parça hazırlamışlardır. 1 Şubat 2019 tarihinde Sony Music etiketiyle Av albümünü piyasaya sürmüştür. Son albümü Ölüm’ü  26 Nisan 2024’te yayınlayan Allame, Türk rap müziğinin önemli isimleri arasında yer alarak çeşitli illerde verdiği konserlerle hayranları ile buluşmaya devam etmektedir.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ