ABB konferans salonunda düzenlenen toplantıya çok sayıda belediye başkanı da katıldı. Kendisinden önceki ABB Başkanı Melih Gökçek'in, operasyon öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı hatırlatan Yavaş, Melih Gökçek dönemi için tespit ettikleri yolsuzluk iddialarını yeniden gündeme getirdi.
Sosyal etkinlikler için yapılan harcamaları AK Parti dönemiyle kıyaslayarak anlatan Yavaş, “Bizlerin ve eski dönemin harcamaları burada. ‘Bir konsere 40 milyon mu verilir?’ deniyor. Bir festival için gong çaldı diye Avrupa’dan getirdikleri mankene 41 milyon verdiler. Ben diyorum ki… Bu ülkede Gökçek ve ailesinin tümü yargılanmadan, hapse girmeden ve yaptıklarının hesabı sorulmadan asla adaletten bahsedilemez."
PAHALI YAPMIŞLARSA CEZASINI ÇEKERLER
Konser soruşturmasıyla ilgili kendi yaptıkları teftişte bir kamu zararı tespit etmediklerini söyleyen Yavaş, daha sonra bir mülkiye bilirkişi heyeti oluşturulduğunu belirterek "Bunların ben uzmanlık alanının bu konuyla alakası olmadığını tespit ettim. Medya bilirkişisi, Elmadağ Gençlik ve Spor İlçe Spor Müdürü Vekili, Ankara Defterdarlığı muhasebe uzmanı, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli. Bunlardan bir bilirkişi heyeti oluşturmuşlar. Oysa bu bilirkişinin Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bu işi yapan uzman kişilerden oluşması gerekirdi" diye konuştu.
Konserle ilgili benim savunacak hiçbir şeyim yok, pahalı yapmışlarsa cezasını çekerler ama yapmamışlarsa aklanırlar" diyen Yavaş, çalışanların sabaha karşı gözaltına alınmasına ise tepki gösterdi. 'Lekelenmeme hakkını ifade eden Yavaş, "İfadeye çağırdığınız da gelmediler mi? Artık bu usulün Türkiye'den kalkması lazım. Belediye başkanlarımıza da aynı muamele yapıldı" dedi.
DOĞRU DUVAR YIKILMAZ
ABB'ye yönelik soruşturmanın siyasi operasyon olarak adlandırılması için bir çaba gösterildiğine dikkat çeken Yavaş, kendisinin de itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını vurguladı, "Oysa ben bu dosyada yokum ama demek istiyorlar ki; 'mutlaka bir şey bulun bir şekilde yargılamanın yolunu açın.' Ama şunu söyleyeyim: Doğru duvar yıkılmaz."
Gökçek dönemi dosyalarına takipsizlik kararı
Melih Gökçek dönemi dosyalarından ihaleye fesat, kamu zararı iddiasıyla 100'e yakın şikayette bulunduklarını ifade eden Yavaş, bunlardan 55'inde bilirkişi raporu alınarak takipsizlik kararı verildiğine dikkat çekti. "Her nasılsa bizim bütün yaptığımız şikayetler aynı bilirkişiye gitti. 11 tanesinde bilirkişi raporu alınmadan takipsizlik kararı verildi. 11 tanesinde ise bürokratlar hakkında iddianame düzenlendi" diyen Yavaş, bu bürokratların hiçbirinin gece evinden alınmadığına, hiçbiri hakkında adli yaptırım yapılmadığına dikkat çekti.
ABB Başkanı, "Doğrusu da budur. Yargılanacak, yargılandıktan sonra mahkeme cezayı kesinleştirdikten sonra biz o insanlara suçlu diyebileceğiz. Ayrıca bu dosyalardan iki tanesi Melih Gökçek'in tarafı olduğu dosyalar. Bazılarında tam 6 yıldır hiçbir işlem yapılmadı" diye konuştu.




