Bu yıl Eskişehir'in ev sahipliğinde ESTÜ Spor Salonu'nda gerçekleşen Kupa Voley dörtlü finalinde başkent temsilcisi Ziraat Bankkart ile Galatasaray kozlarını paylaştı.

Maça 4-0’lık seriyle başlayan Ziraat Bankkart karşısında Galatasaray 9-9’da dengeyi sağladı. 17-17’lik eşitliğin ardından savunmada sertleşen başkent ekibi yakaladığı 3-0’lık seriyle 20-17 öne geçti. Bu üstünlüğünü koruyan Ziraat Bankkart ilk seti 25-21 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette oyunun kontrolünü tamamen eline alan kırmızı-beyazlılar, set başında yakaladığı 8-2’lik avantajı giderek açtı ve seti 25-12 kazanarak durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü sette 4-4’e kadar süren eşitliğin ardından 6-4 öne geçen Ziraat Bankkart, etkili hücum ve savunma performansıyla farkı artırdı. Seti 25-19, maçı ise 3-0 kazanan başkent temsilcisi kupaya uzandı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 15 sayıyla Nimir Abdel-Aziz oldu.

Turnuvanın MVP’si seçilen Bedirhan Bülbül ödülünü Mehmet Akif Üstündağ’ın elinden aldı.

I M G 4344

Şampiyonluk kupası ise Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz tarafından Ziraat Bankkart takımına takdim edildi.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi