Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yürütme Kurulu (YK), İsrail’in Filistin’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırıya yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi. “17 Ekim, insanlık tarihine kara bir gün, bir soykırım günü olarak geçti.” diyen KESK YK, saldırının “savaş ve insanlık suçu” olduğunu ifade etti. Başka saldırıların olmaması ve bu saldırının hesabının sorulması için saldırı talimatını veren kişilerin savaş suçları mahkemesinde yargılanmaları için girişimde bulunulmasını talep etti. Konfederasyon, “Emperyalist hegemonik güçlerin işlevsiz hâle getirdiği Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinin derhal toplanması ve sürecin başlatılması çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

KESK, dünya kamuoyu ile AK Parti hükümetinden taleplerini şöyle sıraladı:

Çocuklar zararlı içeriklerden "Çocuk Dostu Uygulamalar" ile korunuyor Çocuklar zararlı içeriklerden "Çocuk Dostu Uygulamalar" ile korunuyor

-İsrail saldırıları durdurmalı,
-Ateşkes sağlanmalı,
-Filistin halkına yönelik abluka kaldırılmalı,
-İsrail’le bütün emperyalist güçler işgal ettiği topraklardan geri çekilmeli,
-İnsani yardımlara yönelik engellemeler kaldırılmalı,
-Sorunlar barış ve diyalog yoluyla çözülmeli,
-İsrail ile yapılan ikili anlaşmalar iptal edilmeli,
-Filistin halkına ekonomik ve sosyal her türlü destek sağlanmalı,
-Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir “çözüm” kabul edilmemeli.

Emek ve demokrasi güçlerine “barış mücadelesini yükseltmek” amacıyla seslenen KESK, bağlı sendikalar ve üyelerinin üzerlerine düşen sorumluluk ve görevleri yerine getireceğini aktardı.