Siyasette dikkat çeken parti değişimlerine bir yenisi daha eklendi. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bugün düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda AK Parti’ye katıldı. Üç ismin rozetleri, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldı.
Başkent siyasetinin son dönemde en çok konuşulan isimlerinden biri olan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın AK Parti’ye katılması, Ankara kulislerinde geniş yankı uyandırdı. Özellikle Keçiören gibi Ankara’nın en büyük ilçelerinden birinin belediye başkanının AK Parti saflarına geçmesi, siyasi gündemin öne çıkan başlıklarından biri oldu.
AK Parti’ye katılan isimlerden Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da törende dikkat çeken isimler arasında yer aldı. Yerel seçimlerin ardından siyasi kulislerde adı sık sık farklı senaryolarla anılan Arı’nın AK Parti’ye katılımı, Nevşehir siyasetinde de yeni bir dönemin işareti olarak değerlendirildi. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın da aynı törende AK Parti rozetini takmasıyla birlikte, partiye katılan belediye başkanı sayısı üçe yükseldi.
Böylece AK Parti, yerel yönetimlerde üç önemli belediye başkanını daha bünyesine katmış oldu. Özellikle Mesut Özarslan’ın Ankara’daki ağırlığı, Rasim Arı’nın Nevşehir’deki siyasi karşılığı ve Mehmet Özcan’ın Keşan’daki konumu dikkate alındığında, söz konusu katılımların yalnızca sembolik değil, yerel siyasetin dengelerini etkileyebilecek nitelikte olduğu yorumları yapıldı.
Yerel seçimlerin ardından farklı partilerden seçilen bazı belediye başkanlarının siyasi yönelimleri tartışma konusu olurken, AK Parti’ye yönelik bu katılımlar da kulisleri hareketlendirdi. Mesut Özarslan, Rasim Arı ve Mehmet Özcan’ın aynı törende AK Parti’ye katılması, hem yerel hem de genel siyasette dikkat çeken gelişmelerden biri olarak kayda geçti.
Fotoğraf: AA




