Kurultayda üçüncü oylamanın sonucunda Müsavat Dervişoğlu 611, Koray Aydın 548 oy aldı. Üçüncü turda salt çoğunluk aranmadığı için Dervişoğlu yeni genel başkan seçildi.

“YARIŞ KAZANMADIM ÇÜNKÜ KİMSEYLE YARIŞMADIM”

Sahneye çıkan Müsavat Dervişoğlu’nun yanında, Koray Aydın ve Mehmet Tolga Akalın yer aldı. Genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, “Aslında ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu yolculuğa çıkarken Cenab-ı Allah hakkımızda hayırlısı olsun diye dua ettim. Milletim, ülkem için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz” dedi.

Dervişoğlu, tatsız bir olay yaşanmadığını belirterek, “Bu, iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunun, nasıl siyasi ahlaka ve ferasete sahip olduğunun en büyük delilidir” diye konuştu. Dervişoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Koray Aydın, benim aile büyüğüm ve abimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşim ve ailemin ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz çok büyük bir ailesiniz. Size sahip olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz. Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Ondan sonra iktidar yolculuğunu Koray Aydın ile Tolga Akalın ile ve sizlerle devam edeceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.”

“AKŞENER SOSYAL MEDYA HESABINDAN KUTLADI”

Meral Akşener, genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu sosyal medya hesabından kutladı: “5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

CHP'li Uzun: İliç sorumluları ortaya çıkarılsın CHP'li Uzun: İliç sorumluları ortaya çıkarılsın

Fotoğraf: Muhammed Ali Yahşi

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI