KESK’e bağlı Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), TRT’nin yayımladığı yeni sınav ilanına, bir yıldır mülakat sürecini bekleyen emekçiler bulunduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada, sürece ilişkin şu ifadelere yer verildi: “TRT yönetimi geçen yıl bir sınav yapmış ve deyim yerindeyse eline yüzüne bulaştırmış ve sınav davalık olmuştu. Bir önceki sınavın hukuki süreci tamamlanmadan, açtıkları davaları kazanıp mülakatının yenilenmesi için bekleyen emekçiler varken yeni bir sınav yapma girişimini anlamak mümkün değildir.”

Yargıtay, okul servisinde unutulan Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin 4 sanığın cezasını onadı Yargıtay, okul servisinde unutulan Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin 4 sanığın cezasını onadı

Öte yandan sınava son başvuru tarihinin 15 Mayıs yani bugün olduğunun anımsatıldığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin en erken haziran ayında mezun olduğunu bu nedenle de bu kararla üniversite öğrencilerinin de mağdur edildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “TRT yönetimini bir an önce bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz. Sürece ilişkin görüş ve önerilerimiz TRT yönetimine bir yazı ile ilettik. Öncelikle 1 yıldır sınava alınmayan arkadaşlarımızın mağduriyeti giderilmelidir. Yeni açılan sınavın başvuru süreci ise uzatılmalı ve kapsamı genişletilerek arkadaşlarımızın yıllardır görev yaptıkları kadronun sınavına girebilmelerinin önü açılmalıdır. TRT emekçilerinin hakkını savunmaya devam edeceğiz.”

Fotoğraf: AA

Muhabir: Merve US ACIOĞLU