Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Dünya Veteriner Hekimleri Günü'nü düzenlediği bir etkinlikle kutladı. Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Mamak Belediyesi Hayvan Bakımevi'nde düzenlenen 'Sahipsiz Hayvanların Kısırlaştırılması Seferberliği' etkinliğini hatırlatarak, 'Bu konuda Türkiye'nin gündeminde tutması gereken önemli bir konuda adım atmıştık. Bu konuya siz veteriner hekimlerin daha fazla mesai harcaması gerektiğine inanıyorum. Her gün bu başıboş hayvanlarımızın saldırılarına maruz kalmış evlatlarımız var. Canı yanan anneler-babalar var. Mutlaka bunlarla ilgili sosyal sorumluluk ve mesleki sorumluluk adına saha çalışmaları yürütmemiz gerekiyor' dedi. Kirişçi, 'Evet, bir kanunumuz var. Bu kanundan dolayı yerel yönetimlerimize getirilen birtakım mükellefiyetler var. Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün bu konuda sağlamış olduğu destekler var ama bunların olayın büyüklüğünü fark ederek belirli adımların atılması noktasında veteriner hekimlerimizin çok büyük çaba sarf etmesi gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyorum' ifadelerinde bulundu.

Dünya Veteriner Hekimleri Günü'nü bu yıl buruk bir şekilde kutladıklarını ifade eden Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, veteriner hekimliğin zorluklarına dikkat çekerek, 'Bildiğiniz gibi, gecesi gündüzü olmayan, mesaisi ve tatili farklı bir meslek. Yağmurda, karda, çamurda hizmetin olduğu bir meslek. Hizmetimiz canlıya ve hayata dönük. 2022 yılının teması da bunları ifade etmektedir. Sahada tedavi ve aşılama sırasında kliniğine gelen hastasına müdahale sırasında, Yozgat'ta olduğu gibi mezbaha görevleri ve gıda denetimlerinde ağza alınmayacak sözler ve saldırılar, ağır darp olayları her gün rastlanan olaylar halinde devam ediyor. Sağlıkta şiddete dahil edilme ya da başka ağır cezai tedbirlerin alınması kaçınılmaz hale gelmiştir' şeklinde konuştu.

Eroğlu şunları söyledi: 'Derin bir üzüntü içerisindeyiz. 25 Nisan'da Yozgat'ın Sorgun ilçesi mezbahasında halkın gıda güvenliği dolayısıyla sağlığını korumak için görevi başında katledilen, Yozgat Veteriner Hekimleri Odası'nın önceki başkanı TVHB Vakfı'nın Yozgat İl Sorumlusu ve meslek şehidimiz Volkan Lale'yi bir kez daha anıyor, kederli ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Bir an önce adaletin tecellisi ile suçlu ya da suçluların hak ettikleri cezaları almalarını bekliyoruz.' Etkinlikte ayrıca, açılış ve konukların konuşmalarından sonra Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, 'Türkovac aşı geliştirme çalışmaları' başlıklı, Dr. Hüseyin Zengin de 'Yerli Aşı Üüretiminin tarihçesi ve stratejik önemi başlıklı bir sunum yaptı. Sunumlarının ardından kendilerine TVHB tarafından plaketleri takdim edildi Etkinlikte basın ödülleri takdimi de yapıldı. Gazetemiz Haber Müdürü Zehra Şahindokuyucu da veteriner hekimleri ile ilgili yaptığı haberlerden dolayı ödüle layık görüldü.

Editör: Haber Merkezi