Gelecek Partisi Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Sayın, Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı afetlere, krizlere ve toplumsal çöküntülere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sayın, mevcut iktidarın tüm ülkeyi kapsayan bir “sistem çöküşüne” sürüklediğini belirterek, “Halk kendi kaderiyle baş başa bırakılıyor, her alanda çöküş yaşanıyor ve artık milletin sabrı tükeniyor” dedi.
“GEÇ MÜDAHALE, EKSİK HAZIRLIK, SIFIR SORUMLULUK”
Sayın, orman yangınlarından depremlere, askeri kayıplardan toplumsal yozlaşmaya kadar birçok başlıkta başarısız olduğunu ifade ederek
“Ülkemiz bir afetler coğrafyası ama iktidar, gece görüşlü helikopteri olmayan, yangın uçağı yerine lüks uçak filosu kuran bir anlayışla yönetiliyor. Yangına koşan orman işçisine ne koruma sağlanıyor ne planlama yapılıyor. Askerimiz susuzluktan, gaz zehirlenmesinden şehit düşüyor. Kartalkaya’da yanarak ölen insanlar ekran başında izleniyor. Bu tablo sistemli bir ihmalin, değilse açık bir sorumsuzluğun resmidir.” dedi.
“TOPLUMSAL DOKU ÇÖKÜYOR, DEVLET SEYİRCİ”
Sadece afet yönetiminde değil, sosyal yapıda da büyük bir çözülme yaşandığını belirterek Sayın, “Bugün çocuklarımızı, gençlerimizi ve kadınlarımızı koruyamayan bir devlet yapısıyla karşı karşıyayız. Uyuşturucu baronları sokaklarda, yasa dışı bahis siteleri sosyal medyada kol geziyor. Aile yapımız çöküyor ama iktidar izlemekle yetiniyor” diye konuştu.
“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ, BU KÖHNEMİŞ SİSTEME EMANET EDİLEMEZ”
Sayın, YKS sınavındaki skandalların gençlerin umudunu yerle bir ettiğini söyleyen Sayın, “Artık bu ülke bir sınav bile düzgün yapamıyor. Geleceğini inşa etmeye çalışan gençlerimiz güven duygusunu yitirmiş durumda. Bu tabloya alışmak, bu düzeni kabullenmek mümkün değildir” ifadesini kullandı.
“RADİKAL VE KÖKTEN BİR DEĞİŞİM ŞARTTIR!”
Mahir Sayın, Gelecek Partisi’nin bu sistem çöküşüne karşı kapsamlı bir sorgulama, yenilenme ve reform sürecine öncülük edeceğini belirterek şu ifadelerle açıklamasını sonlandırdı:
“Bu sistemin her çivisi çıkmış, her duvarı çatlamıştır. Bu sadece bir yönetim sorunu değil, aynı zamanda ahlaki bir çöküştür. Gelecek Partisi olarak, bu çöküşü izlemekle yetinmeyecek, köklü ve radikal bir değişimi kararlılıkla gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin artık güven veren, liyakate dayalı, halkını önceleyen yeni bir düzene ihtiyacı var!”