GAZBİR, doğal gaz sayaçlarının kalibrasyon sürecine ilişkin basında yer alan haberlerin ardından yazılı bir açıklama yaparak, abonelerin sayaç değişimi için herhangi bir bildirimde bulunma ya da ödeme yapma zorunluluğu olmadığını duyurdu.
Kamuoyunda “45 gün içinde sayaç değişimi yapılmazsa 10 bin TL ceza uygulanacak” şeklinde yayılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlere atıf yapan GAZBİR, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın eski tarihli sayaçlar için 31 Aralık 2025’i son kullanım tarihi olarak belirlediği ve bu tarihten sonra abonelere para cezası kesileceği yönündeki ifadelerin doğru olmadığını vurguladı.
Açıklamada, Ölçü ve Ölçü Aletleri Yönetmeliği uyarınca doğal gaz sayaçlarının 10 yılda bir kalibrasyon işlemlerinin doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından yürütüldüğü hatırlatıldı. Bu süreçte abonelerin herhangi bir sorumluluğu ya da ücret ödeme zorunluluğu bulunmadığı ifade edildi.
GAZBİR, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi gerektiğini belirterek sayaç değişimi ve kalibrasyon sürecinin tamamen dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda olduğunu açıkladı.



