22 Ağustos-7 Eylül 2025 tarihlerinde Tayland'da düzenlenen FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda yoluna namağlup ilerleyen Ay-yıldızlılar, yarı final etabında Japonya ile kozlarını paylaştı.

Karşılıklı sayılar ile başlayan ilk sette 11-11 eşitliğin ardından Japonya'nın iyi savunması farkı 4'e (15-11) kadar çıkardı. Bu farkın ardından savunmasındaki direnci daha da arttıran Japonya farkı giderek açtı ve seti 25-16 alarak maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sette bloklarla Japonya hücumunu durdudan Filenin Sultanları setin başında farkı 3'e (6-3) çıkardı. Bu skorun ardından etkili hücumları hatasız savunma ile taçlandıran Ay-yıldızlılar, seti 25-17 kazanarak setlerde 1-1 eşitliği yakaladı.

Karşılaşmanın üçüncü setine iyi başlayan Filenin Sultanları, 3-1 ve 6-4’lük üstünlüklerle kontrolü eline aldı. Japonya zaman zaman farkı kapatmaya çalışsa da Milliler 7-7’den sonra tekrar öne geçti ve 11-10’un ardından oyunun hâkimiyetini tamamen eline aldı. Farkı giderek açan Filenin Sultanları, 20-11 ve 23-14’lük skorlarla rakibine geri dönüş şansı tanımadı. Son bölümde de hata yapmayan Milliler, seti 25-18 kazanarak mücadelede 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete iyi başlayan Japonya 3-2, 6-5 gibi skorlarla küçük üstünlükler yakalayarak seti kontrol etmeye başladı. Setin orta bölümünde de Milliler zaman zaman farkı kapatsa da Japonya 10-9 ve 15-14’te üstünlüğü elinde tuttu. Maç sonuna Japonya 24-21'lik üstünlükle girse de Milliler, üst üste sayılar bularak skoru önce 24-24’e getirdi. Kritik rallilerde hata yapmayan Filenin Sultanları, son iki sayıyı da alarak seti 27-25 maçı da 3-1 kazanarak adını finale yazdırdı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ