Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı kuralı kapsamında yeni sezonla birlikte yabancı kuralında en büyük sorun Fenerbahçe'de. TFF, Süper Lig’de 2026-2027 sezonunda uygulanacak yabancı oyuncu kuralını 10+4 olarak açıklamıştı. Sözleşmeli 20 yabancı oyuncu bulunduran Fenerbahçe, yeni sezonda bir çok futbolcusu kadrosuna yazdıramayacak.
Süper lig kulüpleri kadrosunda en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek ve 14 oyuncunun en az 2 tanesi 01.01.2004 ve sonrası doğumlu olması zorunda olacak. Fenerbahçe kadrosunda 20 oyuncu ile 6 oyuncuyu dışarda bırakmak zorunda kalacak.
Fenerbahçe yeni sezon kadro yapılanmasını yapılacak başkanlık seçimi sonrası hayata geçirecek. Yeni sezonda hangi futbolcuların gitmeyeceğini yapılacak seçim sonrası belirleyecek. Yeni yabancı kuralıyla Fenerbahçe bir çok oyuncuyu elden çıkarmak zorunda kalacak. Sezon başında yüklü bir maaşla transfer edilen kaleci Ederson, geçtiğimiz sezon beklentileri karşılayamayınca yeni sezonda kadroda olup olmadığı yeni yönetimin kararına bırakılacak.
SÖZLEŞMELİ YABANCI OYUNCULAR
Fenerbahçe'nin yeni sezonda sözleşmeli yabancı oyuncuları şu şekilde:
"Ognjen Mimovic, Dominik Livakovic, Rodrigo Becao, Sofyan Amrabat, Diego Carlos, Omar Fayed, Ederson, Jayden Oosterwolde, Milan Skriniar, Archie Brown, Nelson Semedo, N'Golo Kante, Mattéo Guendouzi, Fred, Abdou Aziz Fall, Marco Asensio, Anderson Talisca, Dorgeles Nene, Anthony Musaba ve Sidiki Chérif."
Fenerbahçeni +4 kuralına uygun; Omar Fayed, Archie Brown, Dorgeles Nene, Sidiki Chérif, Ognjen Mimovic ve Abdou Aziz Fall gibi 23 yaş altında 6 oyuncusu bulunuyor.



