Muhammed Ali YAHŞİ

EuroLeague Kadınlar 2022-2023 sezonu şampiyonu Fenerbahçe, EuroCup Kadınlar 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Fransa temsilcsi LDLC Asvel takımı ile Süper Kupa için mücadele edecek. Fransa'nın Lyon şehrindeki Astroballe Spor Salonu’nda oynanacak maç saat 21.00'de başlayacak. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen orrganizasyonda iki takım da ilk kez kupayı müzesine götürmek için ter dökecek. Zorlu karşılaşma Fenerbahçe TV’den naklen yayınlancak. Geçtiğimiz 11 yılda Süper Kupa için Galatasaray 2, Yakın Doğu Üniversitesi ise 1 kez mücadele etmiş ancak kupayı kazanma başarısı gösterememişti. Organizasyonu en çok kazanan takım unvanı ise 4 kez kazanan Rusya ekibi UMMC Ekaterinburg'a ait.

Fenerbahçe Alagöz Holding'de WNBA sezonu sona eren Kayla McBride, Nikolina Milic ve kısa süreli kontrat imzalanan Napheesa Collier de Fransa’ya giden kafilede yer aldı.

“BİR İLK OLACAK”

Trabzonspor'da Onuachu, kupa finali öncesi takımının en büyük gol güvencesi Trabzonspor'da Onuachu, kupa finali öncesi takımının en büyük gol güvencesi

Fenerbahçe Alagöz Holding Basketbol Takımı baş antrenörü Valeria Garnier, Süper Kupa maçıyla ilgili Fenerbahçe resmi sitesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Süper Kupa da burada (müzede) ilk kez olacak. Dolayısıyla burada Fenerbahçe gibi bir kulübe ilk kez bir kupayı kazandırmak çok büyük bir gurur; hem benim, hem takım, hem teknik ekip için. Önümüzde çok ciddi bir şans var. Bu yeniden yapılanmadan da bahsettiğimizde; yeni sezona böyle bir şekilde, tarihe ismimizi yazdırarak başlamak, bizim için çok önemli bir şans. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü de bunun aslında ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz. Bizim için yeniden yapılandırmayı taçlandırmak için de çok büyük bir şans bu aslında."

Editör: Ezgi Bardakçı