Filenin Sultanları Çin’e karar setinde yıkıldı Filenin Sultanları Çin’e karar setinde yıkıldı

Avrupa basketbolunun bir numaralı turnuvası olan EuroLeague’de Final Four heyecanı yarın oynanacak Fenerbahçe Beko-Panathinaikos maçı ile başlayacak. Saat 19.00’da Berlin şehrinde bulunan Uber Arena’da oynanacak mücadele S Sport kanalından naklen yayınlanacak.

İki takım son olarak EuroLeague’in 26. haftasında Pire’de karşılaşmış ve müsabakayı Panathinaikos, 74-63’lük skorla kazanmıştı.

Bu müsabakanın galibi Real Madrid - Olympiakos maçının kazananı ile finalde kupa için mücadele verecek.

FENERBAHÇE BERLİN’DE FİNALİ GÖRMEK İSTİYOR

Yaklaşık 200 bin Türk vatandaşının yaşadığı Berlin’de Final Four mücadelesi verecek olan Fenerbahçe Beko, gurbetçi taraftarının önünde Panathinaikos’u geçerek finali görmeyi hedefliyor.

EuroLeague normal sezonda 21 maçta 14 galibiyet alarak ligi 5. sırada tamamlayan sarı-lacivertliler, play-off etabında Monaco’yu serilerde 3-2 ile geçmiş ve adını dörtlü finale yazdırmıştı.

Bu başarıyla beraber 6. kez Final Four oynayacak temsilcimiz, Final Four’a en fazla katılan Türk takımı unvanına da sahip olmuştu.

ERGİN ATAMAN 3. ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYOR

Panathinaikos’tan önce çalıştırdığı Anadolu Efes ile 2021 ve 2022 sezonunda ard arda 2 EuroLeague şampiyonluğu yaşayan tecrübeli başantrenör Ergin Ataman, 3. kez kupaya ulaşmayı hedefliyor.

Ergin Ataman’lı Panathinaikos, normal sezonu 2. sırada bitirmiş, play-off etabında ise Maccabi Tel Aviv’i 3-2 ile geçerek Final Four biletini kapmıştı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ