Erzurum’un köklü kültürünü, yöresel lezzetlerini ve geleneklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen 12. Ankara Erzurum Tanıtım Günleri, 22-25 Ekim 2026 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Altındağ’da bulunan Ankara Millet Bahçesi’nde (AKM) düzenlenecek organizasyonda, Erzurum’un kültürel mirası ve yöresel değerleri ziyaretçilere tanıtılacak.
Cağ kebabı ve kadayıf dolması gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra geleneksel el sanatları, yöresel ürünler ve hediyelik eşyalar da etkinlik alanında kurulacak stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
DÖRT GÜN BOYUNCA SAHNE PROGRAMI
Tanıtım günleri kapsamında aşıklar, halk oyunları ekipleri ve çok sayıda sanatçı sahne alacak. Organizasyonun ilk günü olan 22 Ekim Perşembe günü saat 15.00’te aşıklar programıyla başlayacak etkinlikte, açılış konuşmalarının ardından halk oyunları ve mehteran gösterileri düzenlenecek. Günün devamında Yaşar Aytan ve Aybüke Aktürk sahne alacak. İlk günün assolist programında ise saat 19.20’de Mustafa Özden konser verecek.
CUMA GÜNÜ KENAN COŞKUN SAHNE ALACAK
Etkinliğin ikinci günü olan 23 Ekim Cuma günü saat 15.00’te aşıklar programıyla başlayacak sahne etkinliklerinde Yaşar Altan, Gürbüz Gözüm, Yaşar Tanrıverdi, Yunus Altınışık ve Enis Acar müzikseverlerle buluşacak. Günün assolist sanatçısı Kenan Coşkun, saat 19.20’de sahne alacak.
24 Ekim Cumartesi günü ise program saat 14.00’te başlayacak. İrfan Savaşçı, Grup Avşarlar, Ayaz Toprak, Deniz Ataş, İdris Altuner ve Semra Algül’ün sahne alacağı günün finalinde, saat 19.00’da Özcan Türe konser verecek.
SON GÜNÜN ASSOLİSTİ YILDIRIM BUDAK
Tanıtım günlerinin son günü olan 25 Ekim Pazar günü de aşıklar programının ardından Zekai Dadaş, Nahide Saygın, Murat Dinç, Elif Kayacan, Yunus Emre Acun, Oğuzhan Doğan ve Selami Durmuş sahneye çıkacak. Dört günlük organizasyonun finalinde Yıldırım Budak, saat 19.40’ta konser verecek.
-
Ankara Erzurum Tanıtım Günleri, 22-25 Ekim tarihleri arasında Ankara Millet Bahçesi’nde ziyaret edilebilecek.




