Bakan Tekin: 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' önümüzdeki hafta TBMM gündemine gelecek Bakan Tekin: 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' önümüzdeki hafta TBMM gündemine gelecek

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 13-17 Kasım haftası mesleki çalışma dönemi için hazırladığı seminer programına dair yazılı açıklama yaptı. Programda yer alan “Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumlarında Din Eğitimi ve Öğretimi” başlığının “Sadece din eğitimi ve öğretimi alanı ile ilgili başlık açılmış olması nedeniyle iş barışını bozacak niteliğe sahip olması ve sadece din kültürü ve ahlâk bilgisi branş öğretmenlerine değil tüm yönetici ve öğretmenlere zorunlu olması” yüzünden Anayasa’nın lâiklik ilkesine aykırı olduğunu ifade etti. Sendika, başlığın öğretmenlere yeni beceriler kazandırmaya ve öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olmaması bakımından MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 87/2. Maddesine de aykırı olduğunu belirtti.

“FİİLÎ BİR DAYATMA OLDUĞU AÇIK”

Eğitim-Sen, üyelerinin seminere katılmama kararı aldığını duyurarak, seminere katılacak eğitimcileri ise seminer videosundaki ilgili bölümü sessize alarak izlemeye davet etti.

Sendika, uygulamanın müfredat değişikliğiyle yaygınlaşacağını ileri sürdü. Tüm eğitim ve bilim emekçilerini lâik eğitime yönelik “her türlü dayatmaya karşı” ortak hareket etmeye çağırdı. Söz konusu seminerin “antidemokratik bir tutum” olduğuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne kadar başka hiçbir branş için böyle bir eğitim planlanmayıp, din eğitiminin ilk ve orta kademe tüm öğretmenlere seminer dersi olarak verilmesinin fiilî bir dayatma olduğu açıktır.”

Kaynak: Başkent