Türk doğal taş sektöründe tasarım odaklı, katma değerli ihracatın önünü açmak amacıyla düzenlenen AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması, bu yıl beşinci kez gerçekleştiriliyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından organize edilen yarışmanın ödül töreni, 13 Eylül’de Denizli Laodikeia Antik Kenti’nin tarihi atmosferinde bir gala gecesiyle yapılacak.

Yarışmada ödül kazanan tasarımlar, “Doğal Taşın Geleceği” temasıyla açıklanacak. Aynı gece, EMİB’in 2024 yılında 7 farklı kategoride en çok doğal taş ihracatı gerçekleştiren üyeleri de “İhracatın Yıldızları” ödülleriyle onurlandırılacak.

“ANTİK KENTLERDEN GÜNÜMÜZE TAŞIN HİKÂYESİ”

Gala öncesinde, 13 Eylül Cumartesi günü 14.00–15.30 saatleri arasında Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde, “Antik Kentlerden Günümüze Taşın Hikâyesi” başlıklı söyleşi düzenlenecek.

Etkinliğin moderatörlüğünü Sezgin Marble Kurucu Ortağı Reyhan Sezgin üstlenecek. Söyleşiye, TH İdil Mimarlık’tan Mimar Aslı Özbay, ZOOM TPU Kurucu Ortağı İç Mimar Atilla Kuzu, Hiza Architects Kurucusu Mimar Bünyamin Atan, M+D Kurucu Ortağı Mimar Metin Kılıç ve Vanguardis Kurucu Ortağı Endüstriyel Tasarımcı Özlem Yalım konuşmacı olarak katılacak.

“SEKTÖRDE BÜYÜK BİR SİNERJİ OLUŞTURDUK”

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, bir yıllık aranın ardından sektör paydaşlarını yeniden bir araya getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Alimoğlu, “Türk doğal taş sektörü üreticileri, ihracatçıları, mimarlar ve tasarımcıları buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz. AMORF sayesinde sektörde büyük bir sinerji oluşturduk” dedi. Alimoğlu, yarışmanın amacını şu sözlerle ifade etti:

“650 renk ve 150 çeşit Türk doğal taşını uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konuma taşımayı hedefliyoruz. AMORF ile tasarım açısından güçlü, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünlerin geliştirilmesine katkı sunuyoruz. Ayrıca tasarımcı ve mimarların taşlarımızı tanıyarak günlük yaşamda kullanımını yaygınlaştırmalarını ve özgün, üretilebilir ürünler ortaya koymalarını destekliyoruz.”

KURUM VE SPONSOR DESTEĞİ

Yarışmanın, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteğiyle düzenlendiğini hatırlatan Alimoğlu, katkı sağlayan kurum ve sponsorlara teşekkür etti. Alimoğlu, “Antik kentlerde yarışmamızı düzenlememize imkan tanıyan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Gümüş Sponsorumuz Halkbank’a, Bronz Sponsorlarımız Rıfat Özdilek, Mehmet Hikmet Çelikkol, İlker Kömürcüoğlu, Olcay Arslan, Şuayp Demirel ve Selahattin Çınar’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca üretim desteğiyle katkı sağlayan Alimoğlu Marble, Alimoğlu Mermer Granit, Çelikkol Marble ve Sezgin Marble başta olmak üzere tüm destekçilere şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU