Eylemde konuşma yapan Devlet Memurları Sendikası Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek sözlerine başladı. Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na İsrail’in saldırısına ilişkin, “Bu müdahale yalnızca insani yardımın engellenmesi değil, aynı zamanda insanlık onurunun hedef alınmasıdır. İnsani yardım taşıyan gemilere yönelik bu baskın uluslararası deniz hukukunun ve temel insan haklarının ağır bir ihlalidir. 'Sumud' kavramı 'kararlılık ve sarsılmaz duruş anlamına gelir. Bugün bu gemiler sadece Gazze halkı için değil, insanlığın ortak vicdanı için yola çıkmıştır. Katil İsrail tarihte olduğu gibi Allah'ın gazabına uğrayacak, kendi kanında boğulacak, yok olup gidecektir” dedi.
TÜİK ALIŞVERİŞİ NERDEN YAPIYOR?
Eylül ayı enflasyon oranı ile Temmuz 2025 ayında verilen ve kira artışına dahi yetmeyen yüzde 5'lik maaş artışının şimdiden yok olduğuna dikkat çeken Cengiz, 'Daha üç ay varken yüzde 2,38 oranında enflasyon farkı çıktığını görüyor, bir de bunun üzerine gelecek üç aylık enflasyonu düşünerek korkuyoruz.Daha üç ay varken %2,38 oranında enflasyon farkı çıktığını görüyor, bir de bunun üzerine gelecek üç aylık enflasyonu düşünerek, ürküyoruz, korkuyoruz. Tam iki yıl önce burada TÜİK yetkilerinize bir talep iletmiştik: “Alışverişinizi nereden yapıyorsanız, bize de söyleyin, biz de oradan ihtiyaçlarımızı alalım.” İki yıldır bir cevap alamadık. Halen bekliyoruz. “TÜİK alışverişinizi nereden yapıyorsanız, bize de söyleyin, biz de oradan ihtiyaçlarımızı giderelim.”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) göreve davet eden Cengiz, “Acilen memur ve emeklilerine taban aylıklara yansıyacak şekilde en az yüzde 30 refah payı verilmesi için kanuni düzenleme yapılmasını, aynı düzenleme kapsamında memurlara yılda iki defa birer maaş bayram ikramiyesi, ücretsiz öğle yemeği verilmesini, vergi diliminin yüzde 15 olarak sabitlenmesini istiyoruz. Aynı şekilde birinci dereceye gelmiş tüm memurlara 3600 ek göstergenin verilmesini, ‘Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılmasını istiyoruz” dedi.