CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Türk-İş tarafından açıklanan açlık ve yoksulluk sınırındaki artışa dikkati çekerek, “Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 19 bin liraya, zorunlu harcamaları ise 62 bin liraya ulaştı. Milyonlarca yurttaşı esir alan yokluk artık yönetilemez boyuta ulaşmıştır” dedi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Taşcıer, “Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz diyen iktidar, ‘şubat, ocaktan çok daha iyi. Mart da şubattan daha iyi. Nisan marttan zaten çok iyi olacak’ diye diye enflasyonu yüzde 70’e taşıdı. Yükselen enflasyonu görmezden gelenler, asgari ücrete zam yok diyerek, milyonları sefalete mahkum ediyorlar” diye konuştu.

‘ASGARİ ÜCRET 5 AYDA ERİDİ, BİTTİ’      

Taşcıer, açıklamasında şunları kaydetti:

Özel: Kavga ederek değil, çalışarak yükseliyoruz Özel: Kavga ederek değil, çalışarak yükseliyoruz

“Türk-İş'in açıkladığı son rapor milyonlarca ücretlinin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı gözler önüne sermektedir. İktidarın sorumsuz politikalarının bedelini alın teriyle, emeğiyle geçinmeye çalışanlar ödemektedir. Halkın enflasyonunu görmek yerine tek bir kişinin ısmarlama enflasyonunu baz alan TÜİK sayesinde asgari ücret ilk beş ayda çoktan eridi, bitti. Mayıs ayı itibarıyla açlık sınırı 19 bin TL'ye, yoksulluk sınırı ise 62 bin TL'ye ulaşmış durumda. Bu rakamlar, sadece kuru birer istatistik değil; milyonlarca insanın yaşam mücadelesini, çaresizliğini ve umutsuzluğunu temsil etmektedir.”         

Taşcıer, Türk-İş’in raporunun, aynı zamanda “iktidarın ekonomi yönetimindeki beceriksizliğinin” bir kanıtı olduğunu öne sürerek, “Üretimden kopan, rant ekonomisine dayanan, dışa bağımlı bir ekonomi modeliyle karşı karşıyayız. Bu model, sadece zengini daha zengin, fakiri ise daha fakir yapmaktadır. Orta sınıf yok olmakta, toplumdaki gelir adaletsizliği her geçen gün derinleşmektedir” dedi.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU