İstanbul’da okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan, geçtiğimiz hafta öğrencisinin kendisine yönelik silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Söz konusu olayın ardından tüm yurtta eğitimciler ayağa kalktı ve okullarda şiddetin son bulması için iktidara çağrıda bulundu. Olaya ilişkin siyasilerden de tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, konuya ilişkin bir açıklama yayımladı. Eğitimin “sil baştan” tartışılması önerisinde bulunan Kara, ayrıca “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” olarak tanıtılan yeni müfredata da değindi. Kara, açıklamasında şunları kaydetti:

Gürer: Emekliye reva gördüğünüz yaşam kabul edilebilir bir durum değil Gürer: Emekliye reva gördüğünüz yaşam kabul edilebilir bir durum değil

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı altında yürütülen yeni müfredat çalışması hakkındaki tartışmalar halen devam ediyor. İktidarın parasız, yaygın ve genel eğitim politikasını özel okullar lehine terk etmesinin yol açtığı sorunlara ilişkin, başta partimiz olmak üzere, halen büyük bir direnç gösteriliyor. Ancak İstanbul’da yaşadığımız acı olay, artık tüm bu tartışmaların yanında, başka sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu gösterdi. Bir öğrencinin kolayca silah bulup okulunda saldırı düzenleyebildiği bir ülkede, eğitimi sil baştan tartışmalıyız.”

Muhabir: Merve Us Acıoğlu