Çankaya Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde, ilçenin dört bir yanında anlamlı anma etkinlikleri düzenledi. 7’den 70’e Başkentlilerin yoğun katılım gösterdiği törenlerde vatandaşlar, Atatürk’e olan sevgi, saygı ve minnet duygularını dile getirdi.

BAŞKAN GÜNER ZAFER ANITI'NA ÇELENK BIRAKTI

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP İlçe Teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Sıhhiye Zafer Anıtı’nda düzenlenen törende Atatürk’ün huzuruna çelenk bıraktı. Başkan Güner, “Cumhuriyete ve devrimlerine sonsuza dek sahip çıkacağız” sözleriyle duygularını ifade etti. Törende saat 09.05’te siren sesleriyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Bir diğer anma töreni Çayyolu Atapark’ta gerçekleştirildi. Başkentliler, Atatürk’ün ebediyete uğurlandığı saatte bir araya gelerek saygı duruşunda bulundu. Kızılay’daki Belediye Başkanlık Binası önünde de bir anma töreni düzenlendi. Törende, Çankaya Belediyesi personeli ve vatandaşlar, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı hep birlikte seslendirdi.

ÇANKAYA'NIN HER KÖŞESİNDE ATATÜRK ANILDI

Çankaya Belediyesi, 10 Kasım haftası boyunca da Atatürk’ü anmak üzere çeşitli etkinlikler düzenledi. Belediye bünyesindeki gündüz bakımevleri, oyunevleri ve oyuncak kütüphanesinde minikler, hazırladıkları görsellerle Atatürk sevgilerini ortaya koydu. Çankaya Evleri ve Emekli Lokallerinde düzenlenen programlarda ise anma etkinliği koro dinletisi, film gösterimi ve söyleşilerle gerçekleşti.

Çayyolu Çankaya Evi’nde Yazar-Türkolog Neşe Çetiner, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilinmeyen Hikayeleri” başlıklı söyleşisinde Atatürk’ün az bilinen yönlerini paylaştı. Çiğdem Emekli Lokali’nde ise Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi duygusal anlara sahne oldu. Katılımcılar, etkinlikler boyunca Atatürk’e olan saygı ve özlemlerini dile getirirken, Cumhuriyet’in kurucusunun ilke ve değerlerine bağlılıklarını bir kez daha vurguladı.

Kaynak: Bülten