Ankara'da etkisini sürdüren sıcak havada bazı çocuklar, Güvenpark'taki süs havuzunu oyun alanına çevirdi. Havuzda koşup oynayan ve suya giren çocuklar, çevredeki vatandaşların tüm uyarılarına rağmen sudan çıkmadı. Elektrik tesisatı bulunan süs havuzunda yaşanan bu görüntüler, güvenlik açısından endişe yarattı.

M A Y 5590

SÜS HAVUZLARI DAHA ÖNCE DE CAN ALDI

Süs havuzlarında elektrik kaynaklı kazalar geçmişte can kayıplarıyla sonuçlandı. 11 Ağustos 2015'te Samsun'un İlkadım ilçesinde serinlemek için süs havuzuna giren 8 yaşındaki Enes Hamza Çelik, havuzdaki aydınlatma armatüründen sızan elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde Haziran 2012'de yaşanan olayda ise 11 yaşındaki Sinan Koçak, serinlemek için arkadaşlarıyla girdiği belediyeye ait süs havuzunda elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Aynı olayda abisi Servet Koçak da yaralandı.

Gaziantep'te 19 Ağustos 2007'de yaşanan olayda ise Düztepe Mahallesi'ndeki süs havuzuna giren iki çocuğun elektrik akımına kapıldığını gören 31 yaşındaki Bilal Karataş, çocukları kurtarmak için suya girdi. Karataş ile çocuklardan biri, havuzdaki elektrik kaçağı nedeniyle hayatını kaybetti.

Erzurum'da 2014 yılında yaşanan olayda da Atatürk Üniversitesi kavşağındaki süs havuzuna giren 21 yaşındaki Recep Yıldız, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ