OVP’de enflasyonla mücadelenin birincil öncelik olarak ön plana çıktığını, tarife savaşları gibi jeopolitik ve küresel risklerin göz önünde bulundurularak temkinli bir büyüme patikasının hedeflendiğinin görüldüğünü kaydeden Ardıç, “Kayıt dışılıkla mücadele ve vergi tabanının genişletilmesi yanında kamu giderlerinde verimlilik esasına öncelik verilmesi, maliye politikalarının fiyat istikrarını destekleyici nitelikte olacağına işaret etmektedir. OVP’nin içeriğinde, gelir adaletinin sağlanması ve dezenflasyonist politikaların sürdürülmesi yönünde kararlılığın güçlü bir şekilde devam ettiğini görmekteyiz” dedi.

Kredi büyümesinin selektif alanlar için önceliklendirilmesi ve ekonomik büyümeyi destekleyici nitelikte olacağına vurgu yapılmasının, üretimin ve katma değerin öncelikli hedefler arasında olduğuna işaret ettiğini belirten Ardıç, “Yeni OVP’de sanayi sektörümüze ilişkin Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin geliştirilmesi, yüksek teknolojili üretim yatırımlarının desteklenmesi, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, işgücü piyasalarının esnek ve etkinleştirilmesi, yerli üretim kapasitesinin artırılması yönünde kritik hedef ve somut adımların öngörülmesi, biz sanayiciler için ayrıca memnuniyet vericidir. Ekim ayında açıklanacak Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında, makro politikaların uygulama adımları olan mikro düzeyde eylemleri ve izdüşümlerini görmek, biz iş dünyası için yol gösterici olacaktır” değerlendirmesi yaptı.

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRETİM ANKARA’YA YARAYACAK

Yüksek katma değerli üretimi önceleyen bu politikaların, Ankara’nın Türkiye’nin yüksek teknolojili ihracat oranı en yüksek kenti olma konumunu daha da güçlendireceğine inandığını kaydeden Ardıç, “Ayrıca Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) programının daha etkin, yatırım teşvik sisteminin daha seçici ve odaklı uygulanması, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik düzenlemeler, reel sektörün önünü açacak kritik başlıklardır. Bu adımların özellikle yeşil ve dijital dönüşüm sürecinde işletmelerimizin rekabet gücünü artıracağı kanaatindeyiz” dedi.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU