Yıllardır aynı manzarayla karşılaşmaktan bıkmıştı Ankaralılar…

Ruhunu yitirmiş bir kentti gördüğü…

Sevimsizlik kuşatmıştı dört bir yanı…

Taksiler gibi insanlar da tek tipti.

Giyim-kuşam modernleşmişti belki ama yüzlerdeki ifade birbirinin aynıydı.

Donuk ve bıkkın…

Yüzler de kentin rengine ayak uydurmuştu.

Şimdilerde manzara farklı…

Kentin geleceğine dair planlar, programlar, bu çerçevede gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek uygulamalar '' gri'' yaftasının tarihe karıştığı, gelişmiş Avrupa ülkelerinin modern başkentleriyle boy ölçüşebilecek bir Ankara'ya kavuşmanın işaretlerini veriyor.

Başkent ekonomisinin şah damarı Ulus ve çevresinde gerçekleştirilecek Yenileme Projesi, sağlayacağı ekonomik olanaklarla bir dönemin en önemli ticaret merkezi olan bu semti eski parlak günlerine kavuşturacak olmasının yanı sıra kentin turizm alanında önemli bir mesafe almasını da sağlayacak…

Proje çerçevesinde, zaman içinde eski öneminden uzaklaşan Anafartalar Caddesi'nin de yeniden bölgenin cazibe merkezlerinden biri olma hüviyetine kavuşması sağlanacak.

Kentin merkezinde yer alan, ulaşım ağının temel durağı Kızılay'ın da eski parlak günlerine kavuşması ve modern bir görünüm kazanması için önemli adımlar atılıyor.

Semt merkezinden başlayarak, bölgedeki cadde ve sokaklara uzanan yenileme çalışmaları ''Modern Ankara'' hedefinin önemli adımlarını oluşturuyor.

Yoğun trafik nedeniyle Bulvar boyunca art arda dizilen taksiler ise kentin alışılmış manzarasını oluşturmayı sürdürüyor.

Günün belirli saatlerinde özellikle Sıhhiye Meydanı ile Bakanlıklar arasındaki bölgede art arda dizilmiş taksiler, bulvarı kaplamış sarı renk bir nehri andırıyor.

Yenileme projelerine yönelik çalışmalar sürerken, AŞTİ'de vatandaşların yaşamını kolaylaştırma amacıyla uygulamaya konulan projeler, Hasanoğlan Mahallesi'nde yaşanan içme suyu sorununun çözümüne yönelik çalışmalar, kentin geneli için planlanan modernleştirme çalışmalarına hız katıyor.

Ankara Kent Konseyi de Başkentin Avrupa'nın modern başkentiyle boy ölçüşecek seviyeye gelebilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Konsey'in sunduğu ''Sokaktaki Ankara'' projesi, Başkent'in çehresinin değişmesinde önemli rol oynuyor. AŞTİ'nin modern bir yüze kavuşmasında da katkısı olan projenin 2022'de genişletilerek sürdürülecek olması başkent halkı tarafından memnunlukla karşılanıyor.

Başkent halkı, Ankara'yı ''gri'' yaftasından uzaklaştıran her adımı memnunlukla izliyor.