Ankara, eşsiz mutfak mirasını kültürel etkinliklerle buluşturmaya hazırlanıyor. Türk mutfağının tarihî zenginliği, bu yıl da Başkent’te özel programlarla yaşatılacak.
Cumhurbaşkanlığı ile Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası, 21–27 Mayıs 2025 tarihleri arasında Başkent Ankara’da kapsamlı etkinliklerle kutlanacak. Hafta boyunca düzenlenecek programlarla, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından ilhamla şekillenen ülkemizin kadim mutfak kültürü hem ulusal hem de uluslararası ölçekte tanıtılacak.
Bu kapsamda, Ankara’nın sahip olduğu değerleri öne çıkarmak amacıyla Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikler, 23–25 Mayıs tarihleri arasında Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.
Ankara’nın yöresel lezzetleri, kültürel mirası ve gastronomi potansiyeli, üç gün boyunca hem yerel hem de uluslararası katılımcılarla buluşacak.

23 MAYIS CUMA | AÇILIŞ PROGRAMI
Yer:Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü
*Saat:* 14.00–18.00
• Açılış ve protokol konuşmaları
• Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzik Topluluğu konseri
• Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterisi
• Seymenler ve Bacı Erenler gösterisi
• Mehteran Takımı gösterisi
• Medeniyetler Mutfağı Ateşinin Yakılması
• Stant gezileri
• Gölbaşı Belediyesi Pilav Dökme Geleneği
• Protokol yemeği
• Bando Takımı gösterileri (program süresince aralıklı olarak)

24 MAYIS CUMARTESİ | ANKARA LEZZETLERİ VE GASTRONOMİ YARIŞMASI
*Yer:* Hacı Bayram Veli Üniversitesi
*Saat:* 10.30–18.00
• Söyleşi: “Otel Mutfağında Ankara Lezzetlerinin Kullanımı” – Zeki Açıköz (TAFED)
• Başkent Filarmoni Orkestrası konseri
• Bando Takımı gösterileri
• “Yılın Gastronomi İlçesi” yarışması
• İlçe belediyelerinin ürün tanıtımı ve ikramı
• Türki Cumhuriyetleri şeflerinin mutfak gösterileri

25 MAYIS PAZAR | ANKARA MUTFAĞININ GELECEĞİ
*Yer:* Hacı Bayram Veli Üniversitesi
*Saat:* 10.30–18.00
• Söyleşi: “Ticari İşletmelerde Ankara Mutfağının Önemi” – Gökhan Aksoy (Göksu Lokantası)
• Söyleşi: “Frig Mutfak Kültürü / En Karışık Düğümler Sofralarda Çözülür” – Öğr. Gör. Asuman Kerkez
• Konser
• Bando Takımı gösterileri
• “Yılın Gastronomi İlçesi” yarışması devamı
• İlçe belediyelere ait coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı
• Ödül töreni ve kapanış

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI