Turizmde deniz, kum ve güneşin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle de öne çıkan Antalya, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.
Muratpaşa ilçesi kıyılarında uzanan ve oluşumu yaklaşık 64 milyon yıl öncesine dayanan falezler, kent siluetinin en belirgin doğal unsurları arasında yer alıyor.
Dalgaların uzun yıllar boyunca kayalıkları aşındırmasıyla şekillenen ve "yalı yar" olarak da adlandırılan falezler, son yıllarda üzerine yapılan plajlarla ziyaretçileri Akdeniz'le buluşturuyor.
Muratpaşa Belediyesinin Erenkuş, Erdal İnönü, İnciraltı, Mobil ve Konserve Koyu'nda hizmete sunduğu mavi bayraklı falez plajları, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçilerini ağırlıyor.
Yeşilin ve mavinin farklı tonlarının buluştuğu falezlerde tatilciler, denize merdiven ve asansörlerle ulaşabilirken bazı noktalarda kayalıkların yüksek kesimlerinden Akdeniz'in serin sularına atlayarak yüzmenin keyfini çıkarıyor.
DENİZ VE GÜNEŞİ İLAÇ OLARAK KULLANIYORUZ
Falez plajlarının müdavimlerinden Uğur Candan, eşiyle her sabah İnciraltı Plajı'na geldiklerini söyledi.
Günün en az üç saatini denizde geçirdiklerini belirten Candan, "Antalya'daki deniz ve güneşi ilaç olarak kullanıyoruz. Burası asansörlü bir plaj. Eşimle sabah erken geliyoruz, asansörle iniyoruz. Saat 06.30'da açılıyor, biz de belediyenin sunduğu imkanlardan faydalanıyoruz." dedi.
Plajda yiyecek ve içecek hizmetlerinin de bulunduğunu anlatan Candan, denizin temiz, berrak ve serin olduğunu ifade etti.
Falezlerin arasından masmavi sularla buluşmanın kendileri için ayrı bir keyif olduğunu dile getiren Candan, "Her sabah denizde balıklara ekmek veriyorum. Burada sigara da içilmiyor. Bu uygulamadan da çok mutluyuz." diye konuştu.