Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı

İYİ Parti, yüzde 0,63 oy alarak İstanbul seçimlerini altıncı sırada tamamladı. Parti Türkiye genelinde de yüzde 3,77 oranında oy aldı.

Yerel seçimler sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı basın açıklamasında olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldığını duyurmuştu.

Buğra Kavuncu ve Burak Akburak 31 Mart seçimlerinde alınan hezimet sonrası istifa ettiklerini duyurdu. İki isim de istifa açıklamalarını sosyal medya paylaşımlarıyla yaptı. Kavuncu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Tüm bu şartlar altında, ben de üzerime düşen sorumluluğu yerine getirerek, gerek yapılacak olan olağanüstü kongremizin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi, gerekse İstanbul'da aldığımız sonuçla doğrudan ilişkili olarak, sekiz aydır yürütmekte olduğum Teşkilat Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

“BURAK AKBURAK DA İSTİFA ETTİ”

Kavuncu’nun istifa kararının ardından yaklaşık bir saat sonra İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da görevinden istifa etti.

Akburak istifa kararını şu sözlerle duyurdu: “Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Büyük kongremizin, Türkiye’nin umudunun İYİ Parti olduğunun tescillendiği bir kongre olacağının bilinmesini istiyorum. Her daim liderimizin yanındayım!”

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI