Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ticaret Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Merkez Bankası tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yazılan mektubu eleştirdi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Demir, mektubun ana amacının “asgari ücrete zam” yapılmamasının alt yapısını hazırlamak olduğunu iddia ederek, “Beklenen acı reçete geliyor. Açıktır ki; acı reçetenin sorumluluğunu da kimse üstlenmeyecek” dedi. Mektubun gıda kelimesini bir defa içermesi ve tarım kelimesini hiç içermemesi bakımından gerçeklerden kopuk bir metin olduğunu savunan Demir, şunları belirtti:

“Gıda enflasyonu olarak ülkemiz maalesef dünyadan ayrışmıştır. Örneğin, 2023 yılında gıda fiyatları dünyada yüzde 10 düşerken ülkemizde yüzde 72 arttı. 2024 yılı mart ayı itibarıyla gene benzer bir görünüm söz konusu: Dünya gıda fiyatları yüzde 7,7 kadar düşmüş iken ülkemizde yüzde 70,5 kadar artmıştır.”

CHP’den ‘Engelsiz Yarınlar’ Buluşması CHP’den ‘Engelsiz Yarınlar’ Buluşması

‘ÜÇ AYDA ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRINA DAYANDI’

Açıklamasında 2024 yılının henüz üçüncü ayında Türk-İş’in açlık sınırını 16 bin 792 TL olarak açıkladığını anımsatan Demir, “Üç ayda asgari ücret açlık sınırına dayandı. Mektuba göre TCMB kalan aylar boyunca asgari ücretlinin aç bile kalamamasını istiyor. Bunu hangi vicdanla söyleyebilmişler çok merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU