Başkent Ankara, baharın müjdecisi olarak kutlanan Nevruz Bayramı’nı kar yağışı ile karşıladı. Geride bıraktığımız perşembe ve cuma günleri kar yağışı etkili olurken, hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düştü. Peki 25 Mart Pazartesi günü başlayacak yeni haftada başkentlileri nasıl bir hava bekliyor?

Öncelikle geride bıraktığımız haftada gece sıfır derecenin altına kadar düşen hava sıcaklığı, yeni haftada en yüksek 23 dereceye çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı verilere göre; hafta boyu parçalı bulutlu bir havanın hakim olması beklenirken, bu gece şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi dolayısıyla Ankara’nın da dahil olduğu kimi kentler için “zirai don” uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda, şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde sıcaklıkların halen mevsim normalleri altında devam etmesinden dolayı Ankara, Bartın, Düzce ve Zonguldak’ın iç kesimleri ile Bolu, Çankırı, Karabük ve Kırıkkale genelinde beklenen zirai don tehlikesinin; Bugün ve Pazartesi (25.03.2024) sabah saatlerinde hafif, yer yer orta kuvvette olacağı tahmin edilmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Fotoğraf: AA

Muhabir: Merve US ACIOĞLU