Havaların bir soğuk bir sıcak ilerlediği günlerde ülke ve dünyada da ateş hattı eksik olmuyor. Bu hafta ülkede ve dünyada yaşanan önemli olayları sizler için derledik iyi okumalar.

Putin devlet başkanlığı seçimini kazandı

Rusya’da yapılan seçimlere gölge düştü. Putin’e karşı kazanabilecek en büyük adaylardan birisi olan Navalni seçimden önce öldü. Navalni’nin avukatı konuya ilişkin raporlara ve bazı bilgilere erişmek istediği için “kimliği belirsiz” kişiler tarafından darp edildi. Rusya Merkez Seçim Komisyonu, Vladimir Putin'in kesin olmayan ilk sonuçlara göre, oyların yüzde 87,29'unu alarak devlet başkanı seçimini kazandığını açıkladı.

 

Rusya'da konser salonuna silahlı saldırı

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda saldırı düzenlendi. Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’daki terör saldırısında 60’tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini açıkladı.

UNICEF'ten Refah uyarısı: 600 bin çocuğun gidecek güvenli hiçbir yeri yok UNICEF'ten Refah uyarısı: 600 bin çocuğun gidecek güvenli hiçbir yeri yok

 Gazze’de açlık krizi derinleşiyor

İsrail'in aylardır saldırdığı Gazze'de açlık giderek büyüyor. Gazzeliler, hayvanların dahi yemediği yemleri öğüterek, ölmeyecek kadar beslenmeye çalışıyor. Gazze'nin Kuzeyinde yerinden edilmiş Gazzeliler, "Keşke ölseydik, bu şartları yaşamazdık" diyor

Dünya Sağlık Örgütü de Gazze'de insanların açlıktan öldüğünü ve çok daha fazla gıdanın girişine izin verilmediği takdirde 1 milyondan fazla kişinin risk altında olduğunu belirtti

BM raporuna göre Gazze'nin kuzeyinde nüfusun yüzde 70'i felaket düzeyinde açlıkla karşı karşıya.

Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurların 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacaklarını toplam dokuz gün tatil yapılacağını belirtti.

TİP, Gökhan Zan’ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından çekti

TİP, yaptığı açıklamada Gökhan Zan’ın kendilerini temsil edemeyecek işlere bulaştığını ve bunun belirlenmesi üzerine adaylığının geri çekildiğini belirtti.

Gökhan Zan da adaylıktan çekilmediğini ve kendisine atfedilen suçları işlemediğini bunların FETÖ iftirası olduğunu söyledi.

 

Seçime 1 hafta kaldı

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. 5 yıl boyunca il ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra muhtar adaylarının da belirleneceği seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. Toplamda 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmenin oy kullanacağı seçimde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek. Bunun için ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak. Bu arada seçim propaganda süreci de 30 Mart 2024 Cumartesi günü saat 18.00 itibarıyla sona erecek.

Turgut Altınok’un ablasından mal varlığı açıklaması

'Mal bizim değil Allah’ın, biz emanetçisiyiz' diyen Turgut Altınok mal varlığı gündem olmuştu. Turgut Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel kardeşi Turgut Altınok'un mal varlığıyla ilgili açıklama yaptı. Altınok'un ablası 'mal varlığında eksik bile var' dedi.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok'un mal bildiriminde 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer almıştı.

ABB Yürüyen merdiven “sabotaj”ını paylaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB),  “Seçimden önce kirli eller devrede” başlığıyla yürüyen merdivenleri durduran art niyetli kişilerin görüntülerini paylaştı. Görüntülerde kimliği belirsiz kişiler yürüyen merdivenlerin butonuna basıp durduruyor.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU