Yorucu bir seçm haftasını geride bıraktık. Geçtiğimiz bir hafta içinde ülkede ve dünyada neler oldu, sizler için hazırladık.

ANKARA'DA 2. YAVAŞ DÖNEMİ

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı seçilen Mansur Yavaş, bugün Ankara İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

Mazbatasını alan Mansur Yavaş "Mazbatamızı almış bulunuyoruz. Ben öncelikle 5 yıl hizmetten sonra, güvenini en yüksek oranda Türkiye rekoru kırarak belirten Ankara halkına çok teşekkür ediyorum. Bir diğer teşekkürüm hem il teşkilatımız ilçe başkanlarmız, gönüllülerimiz, emek veren herkese, oylarıyla da destek olan tüm Ankaralılara çok teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın diyorum. İnşallah bizler yine aynı şekilde hesap verebilen, şeffaf, açık bir şekilde ortak akılla hareket eden bir belediyeciliğe, sosyal belediyeciliğe aynen devam edeceğiz” dedi.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU, TATİL BOYUNCA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ OLACAK

Bayram tatili kamu çalışanlarına 9 gün oldu. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bayramda yurt genelinde 30-35 milyon vatandaşın seyahat edeceklerini öngördüklerini, köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını bildirdi. Uraloğlu ayrıca fahiş fiyat veren firmaların takip edileceğini ve gerekli cezanın uygulanacağını ifade etti.

İSRAİL SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

İsrail Gazzelilere sıcak yemek sunan Dünya Merkezi Mutfağı adlı yardım kuruluşunun 7 çalışanını öldürdü.

İsrail, saldırının sehven olduğunu söylerken yerel kaynaklar yardım kuruluşunun 3 aracına planlı bir şekilde saldırıldığını ve atılan füzelerin araçları imha etmek için kullanılan türden olduğunu söyledi. Saldırıyla ilgili soruşturmayı İsrail kendisinin yapacağını söyledi.

Haydarpaşa açıklarında karaya oturan yük gemisi kurtarıldı Haydarpaşa açıklarında karaya oturan yük gemisi kurtarıldı

BEŞİKTAŞ’TA YANGIN FACİASI: 29 ÖLÜ

İstanbul-Beşiktaş’taki Gayrettepe’de 16 katlı binanın bodrum katındaki gece kulübünde çıkan 29 kişi hayatımı kaybetti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı. 11 şüphelinin dokuzu “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Geri kalan iki şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen dokuz kişinin sekizi ise tutulandı, bir şüpheli ise serbest bırakıldı.

Bina için 1987'de bir ruhsat alındığı ve 2018 yılında da bunun yenilendiği bildirildi.

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

TÜİK’e göre Enflasyon martta aylık bazda yüzde 3,16, yıllık bazda yüzde 68,5 oldu. ENAG ise enflasyonu aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 124,63 hesapladı.

TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en çok aylık düşüş -yüzde 0,64 ile Haberleşme en fazla yükseliş ise yüzde 10,32 ile Giyim ve Ayakkabı kaleminde gerçekleşti.

NİSAN AYI İTİBARİYLE CEP TELEFONU FATURA TARİFELERİNE ZAM GELDİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 1 Nisan itibarıyla geçerli olan yeni mobil haberleşme hizmetleri ücret tarifesini yayımladı. Buna göre azami ücret tarifesine yıllık yüzde 65 zam geldi.

Yeni ücret tarifesine göre yurt içi aramanın dakikası 3 lira 12 kuruşa yükseldi. Yurt dışı arama ücretinin dakikası 31 lira 35 kuruş oldu.

SİGARAYA ZAM

Nisan ayıyla birlikte sigaraya peş peşe  zam geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Philip Morris sigara grubuna 6-7 TL zam geldiğini paylaştı.

Dündar, sosyal medya hesabından zamlı sigara fiyatları listesini paylaşarak, "Bir sigara grubuna daha zam geldi. PM grubuna zam" notunu düştü.

Winston grubuna da geçtiğimiz gün 9 TL zam gelmişti.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU