Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 25. hafta maçında Türk Telekom ile Manisa Büyükşehir Belediyespor Ankara Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

İlk çeyreğin ilk dakikalarına iyi başlayan Türk Telekom 7-2’lik üstünlük sağlasa da Manisa, bulduğu dış atışlarla skoru eşitledi ve çeyreğin ortalarına kadar skor dengeli devam etti. Ancak çeyreğin son dakikalarına doğru Telekom’un top kayıplarını sayı ile cezalandıran Manisa öne geçti. Ve ilk çeyrek 23-21 Manisa üstünlüğü ile sonuçlandı. 

İkinci çeyrekte Manisa kaçtı Telekom kovaladı. Çeyreğe etkili başlayan Manisa Büyükşehir’e dış atışlarla karşılık veren Türk Telekom, farkı kapatıp çeyrek ortalarında öne geçse de çeyreğin ikinci yarısında yapılan hücum hataları Manisa’yı yeniden öne geçirdi. İkinci çeyreğin son saniyesinde Daron Russell’ın bulduğu üçlük skoru belirledi. Maçın ilk yarısını 50-45 Manisa önde tamamladı.

Son saniyesine kadar karşılıklı sayılarla giden üçüncü çeyrekte, ikinci çeyrekte olduğu gibi Manisa son saniyede bulduğu dış atışlarla farkı 8’e çıkardı. Ve üçüncü çeyrek 68-60 Manisa üstünlüğü ile sonlandı. Bu çeyrekte 2 teknik faul alan Troy Selim Şav oyun dışı kaldı.

Telekom 4. çeyreğe iyi başladı. Bir dakika dolmadan 4-0’lık seri yakalayan başkent ekibi, Manisa'yı erken mola almak zorunda bıraktı. Molanın ardından Türk Telekom, 4 sayılık farkı son dakikalarda 1 sayıya kadar düşürse de Manisa, bulduğu dış atışlarla farkı yeniden açtı. Ve maçı 83-79 kazandı.

Bu çeyrekte Türk Telekom başantrenörü Selçuk Ernak iki teknik faulden, Türk Telekom oyuncusu Steven Enoch ise 5 faulden oyun dışı kaldı.

Maçın en skoreri Türk Telekom’dan Tyrone Wallace olurken Manisa’dan Daron Russel takımına 23 sayılık katkı sağladı.

Bu skorla birlikte Türk Telekom 14. mağlubiyetini alarak haftayı 36 puanla kapatırken Manisa Büyükşehir Belediyespor ise 13. galibiyetini alarak puanını 38’e yükseltti. Ve haftayı 6. sırada bitirdi.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ