CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 31 Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmedi. İlgezdi’nin yerine eski CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi’nin başkan adayı oldu. Bu gelişmelerin ardından İlgezdi, bugün sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bir iddiayı paylaştı. İlgezdi, 26 Ocak Cuma günü saat 09.00’da İmamoğlu’nun kendisini makamına çağırdığını belirterek, “Mevkidaşım Sayın Ekrem İmamoğlu Ataşehir’de belediye başkan adayı olarak benimle yol yürümeyeceği kararını şahsıma ifade etti” dedi.

İlgezdi, İmamoğlu’na yönelik “Buradan soruyorum herkese, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, şahsımla ilgili hangi görev ve yetki ile böyle bir karar veriyor ve partimizin üst kurullarının karar alma yetkisini hangi hakla kullanıyor?” dedi.

İSTİFASINA İLİŞKİN İDDİALAR

Partisinden aday gösterilmediği için istifa ettiği iddialarına da yanıt veren İlgezdi, “Kamuoyu bilmelidir ki Battal İlgezdi aday gösterilmediği için istifa etmedi. Tam aksine Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimlik ve hiyerarşisini korumak adına istifa etmiştir” ifadelerini kullandı. İlgezdi, CHP’ye yıllarını veren her bir yol arkadaşının hakkını hukukunu korumak ve partisinin kurumsal kimliğine sahip çıkmak için istifa ettiğini söyledi.

Kaynak: Merve US ACIOĞLU