Türkiye’nin iki numaralı erkek basketbol ligi olan Türkiye Basketbol Ligi’nde play-off final serisi bugün start alacak. Serinin ilk maçında Sigortam.net, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni Ahmet Cömert Spor Salonu’nda ağırlayacak. Saat 20.30’da başlayacak karşılaşma TRT Spor Yıldız kanalından naklen yayınlanacak. İki takım son olarak normal sezonun 32. haftasında Mersin’de karşılaşmış ve müsabakayı Mersin BŞB. 73-55’lik skorla kazanmıştı.

Trabzonspor, Karadağlı savunma oyuncusu Stefan Savic ile 3 yıllık anlaşma sağladı Trabzonspor, Karadağlı savunma oyuncusu Stefan Savic ile 3 yıllık anlaşma sağladı

SİGORTAM.NET EVİNDE GÜLMEK İSTİYOR

Final serisinin ilk maçını iç sahada oynayacak olan Sigortam.net, taraftarının desteği ile Mersin BŞB.’yi geçip seride avantajı eline almayı hedefliyor. Normal sezonu 62 puanla 2. sırada tamamlayan İstanbul ekibi çeyrek final serisinde Iğdır Basketbol’u 2-0, yarı final serisinde ise Final Spor’u ise 3-2 ile geçmişti.

MERSİN BŞB. DEPLASMANDA AVANTAJ KOVALAYACAK

Bu sezon toplamda 20 deplasman maçına çıkan ve sadece 6 mağlubiyet alan Mersin BŞB. serinin ilk maçını dış sahada kazanıp 1-0 öne geçmeyi hedefliyor. Normal sezonu 60 puanla 3. sırada tamamlayan Akdeniz temsilcisi, çeyrek final serisinde TED Ankara Koleji’ni 2-0, yarı final serisinde ise Gaziantep Basketbol’u 3-1’le geçerek adını finale yazdırmıştı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ