Türkiye Belediyeler Birliği (TBB); belediyeler, bağlı idareler ve bu idarelerin iştiraklerinin yöneticileri, teknik ve idari personeli ile seçilmiş mensuplarına yönelik olarak, “Avrupa Birliği (AB) Fonlarının, yenilikçi ve profesyonel bir kamu yönetimi anlayışıyla verimli, etkili ve şeffaf bir şekilde kullanımını sağlamak” amacıyla eğitimler düzenlemek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ile iş birliğine imza attı.

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, AFAD yetkililerini dinledi TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, AFAD yetkililerini dinledi

İki kurum arasında gerçekleştirilmesi planlanan eğitim faaliyetlerinin kapsamını ve şartlarını belirleyen iş birliği protokolü, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkan Vekili Barbaros Murat Köse’nin katılımlarıyla 13 Mart’ta, TBB hizmet binasında imzalandı.

İŞ GÜDÜMÜNÜ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

 Baraçlı imza törenindeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Protokolleri imza altına alırken çıktıları eyleme dönüştüren bir anlayış ile hareket ediyoruz. Bunun neticesinde iş güdümünü artırmayı hedefliyoruz. Türkiye hızla büyüyor, yakın zamandaki yerel seçimler sonrasında yeni bir anlayış, yeni bir felsefe ile yerel yönetimler 2024 ve 2029 yılları arasında yönetilecek. TBB, mevzuattan eğitime daha birçok alanda belediyelere rehberlik etmek ve onları yönlendirmek adına çalışmalarına süreklilikle devam ediyor. Bu çerçevede böyle bir eğitim anlayışı ve misyonu üstelenen bir Birlik olarak 1945 yılından bu yana belediyeler için hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Eğitime önem veren biri olarak yeniden keşfetmenin, eğitim ve öğretim kavramının yeni nesillere benimsetilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

 AB SÜRECİNDE ÖNEMLİ BİR AKTÖRÜZ

Baraçlı’nın ardından söz alan Köse ise 22 yılı aşkın süredir Türkiye’ye sağlanan fonların neredeyse üçte ikisini yönetmiş bir kurum olduklarının altını çizerek, “Özellikle proje alanında önemli bir tecrübeye sahibiz. TBB’nin akademi kısmı bizden daha köklü, geçmişe uzanan bir yapısı var. Proje yönetimi alanında bizim de tecrübemiz çok. Bu anlamda ciddi katkılarımız olacağını düşünüyoruz ve yapılan iş birliğini bu sebeple çok önemsiyoruz” dedi.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU