DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, düzenlediği basın toplantısında, "Emekli maaşı asgari ücretin en az yüzde 110'u kadar olur’ maddesini AK Parti’nin 2008 yılında kaldırdığını söyledi. Emekli aylığı’nın 2003’te asgari ücretten  yüzde 47 fazla iken şimdi bunun çok altında kaldığını ifade ederek “2008’de emekli aylığı hesaplama sistemi değiştirilmesiydi bugün maaşları yaklaşık 25 bin TL olacaktı. Bir ömrünü çalışarak geçiren primini devlete ödeyen emeklilerimize yapılan bu adaletsiz uygulama reva mıdır?" diye sordu. "Emekliye haksızlığa devam eden iktidara kırmızı kart gösteriyoruz" diyen Esen’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bu senenin bütçesi yakın zamanda açıklandı. Türkiye’deki tarım desteğinin tamamı 91 milyar. Asıl sorun bunun 20 katı kadar faizin ödenecek olması. Geçen yıl bütçeden depreme 895 milyar TL ile yüzde 13,5’luk bir pay ayrılmış. Yani 11 ili, yaklaşık 15 milyon insanı etkileyen bir deprem olmuş, harcanmış helali hoş olsun, keşke daha fazla harcanabilseydi.

“YOKSULLUK SINIRI 50 BİN EMEKLİ MAAŞI 10 BİN!”  

Deva partili Esen ekonominin bu hale gelmeden, ükede sosyal yıkıma sebep olmadan birçok hatadan dönülebileceğine dikkat çekti. Esen konuşmasına şöle devam etti: “Hepimizin ödediği vergiler, asgari ücretlinin, memurun, çalışanın maaşından alın terinden kesilen prim tutarları ile damla damla doluyor hazine. Dün emeklilerimize maaş zammı müjdesi verildi. Ama ne müjde! Emekliler yüzde 5 sefalet zammı ile aylık 10.000 TL ile geçinmeye daha doğrusu geçinememeye mahkum edildiler. Sorarım size yoksulluk sınırının 50 bin  TL’ye dayandığı bir ülkede 10 bin TL ile bir ayı emekli ailesiyle nasıl geçirebilir? 

Kaynak: Nursel DİLEK MANAVBAŞI