TÜSİAD tarafından Deloitte iş birliğinde hazırlanan “Kurumlarda Girişimcilik ile Değer Yaratmak - Kurumlarda Girişimcilik Yönetimi ve Yöntemleri ” raporunun Ankara tanıtım toplantısı TÜSİAD Ankara Temsilciliği'nde gerçekleşti. Raporda, inovasyon yolculuğuna girişimciliğin yön verdiği bir dönemde, kurumsal girişimciliği başarı ile yürüten şirketlerin inovasyonu çalışır hale getirmesi ve rekabet gücünü artırmasının daha kolay olacağı vurgulandı.  TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı Dr. İzel Levi Coşkun ile TÜSİAD Kurumlarda Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik'in açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik rapor sunumu ve panel ile devam etti.

Izel Levi Coskun

“GİRİŞİMCİLİK DÖNÜŞÜMÜN FİTİLİNİ ATEŞLEYEN BİR KIVILCIM”

Dr. İzel Levi Coşkun, “Günümüz iş dünyası artık kıyasıya mücadele eden kurumlardan oluşmuyor. Kurumlar arası rekabet yok mu? Elbette var fakat bu rekabetin boyutu hem değişti hem de derinleşti. Köklü şirketlerin bile kimi zaman sarsıldığı bu ortamda kurumlar, yenilik ve süreklilik peşinde koşan, strateji ve değer üreten, kurduğu iş birlikleriyle çevresiyle etkileşim halinde kalan organik birer yapıya dönüşmek zorunda. Girişimcilik ise bu dönüşümün fitilini ateşleyen bir kıvılcım” ifadelerini kullandı.

Bilge Kalpaklioglu Eyilik

Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik, konuşmasında “Rakamlar son yıllarda kurumların, yalnızca CVC'ler, GSYF'ler ya da GSYO'lar üzerinden yatırımlarla değil yürüttükleri kurum içi girişimcilik ve hızlandırma programları aracılığıyla sundukları eğitim ve mentorluk desteğiyle de girişimcilerin yanında olduğunu gösteriyor. Biliyoruz ki bir anda tüm bu adımları atmak kolay değil. Bu nedenle girişimciliğin kurum içine taşınmasının kurumlar için her daim bir dönüşüm, bir yolculuk olduğunu vurguluyoruz. Girişimcilik dönüşümüyle değişime kapı aralanarak kurum içi süreçlerin iyileştirilmesi, sürdürülebilir bir başarı yakalanması ya da çalışan motivasyonunun artırılması; insan kaynaklarından satın alma prosedürlerine, iş yapış şekillerinden yönetim stratejilerine, pazarlama davranışlarından kurum kültürüne kadar birçok farklı unsurun yönetimini kapsıyor.  Bu yönetim yeteneği ise aynı bir insanın parmak izi gibi her bir kurum için çeşitlilik gösteriyor. İşte bu nedenle farklı kurum deneyimleri her zaman ufuk açıcı oluyor.” diye konuştu.

Moderasyonunu TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Direktörü Kadir Yusuf Öztürk'ün gerçekleştirdiği oturumda Deloitte Danışmanlık Kıdemli Müdürü Yakup Peker rapor bulgularına yönelik bir sunum yaptı. Kurumsal girişimciliğin uygulama alanı en geniş beş yönteminin incelenerek on vaka örneği ile desteklendiği rapor sunumunun ardından toplantı, “Kurumlarda Girişimcilik Dönüşümü Üzerine: Dün, Bugün ve Yarın” paneli ile devam etti.

META'nın "profilsiz kullanım" önerisi Rekabet Kurulunun endişelerini gidermedi META'nın "profilsiz kullanım" önerisi Rekabet Kurulunun endişelerini gidermedi

 TÜSİAD Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkan Yardımcısı Feyyaz Ünal moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konuşmacıları Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yeliz Erinçkan, Otokoç Otomotiv Teknoloji ve Strateji Direktörü Erdal Kemikli, Finberg Yatırım ve Strateji Direktörü Gaye Ör ve Türk Traktör Kurum İçi Girişimcilik ve İnovasyon Yetkinlik Merkezi Lideri Ali Çavuşoğlu oldu.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU