Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, bugün TBMM’nin yanında bulunan parkta taban maaş haklarının geri verilmesi için basın açıklaması yaptı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden haklarını aramak için Ankara’ya gelen öğretmenlere CHP’li milletvekilleri ve diğer sendikalar da destek verdi. Öğretmenler, “Öğretmenin birliği sermayeyi yenecek, Umutsuz değil sendikalıyız, Taban maaş hakkımız, geri alacağız” sloganları attı. Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Özel eğitim kurumlarında çalışan eğitim emekçileri asgari ücrete hatta birçok kurumda asgari ücretin de altındaki ücretlere mahkum edilmek isteniyor. Patronların öğretmenleri mahkum etme çabası, yalnız ücretlerle de sınırlı kalmıyor. Kendimizi asla geçindiremeyeceğimiz bu ücretlerle, kamudaki dengi çalışan meslektaşlarımızın iki üç katı derse giriyoruz. Bu da yetmez gibi ücret karşılıkları olmaksızın zorla yazılan etüt ve özel dersleri yapıyor; haftada iki, kimi zaman üç kez nöbet tutmak zorunda bırakılıyoruz. 12 aylık belirli iş sözleşmeleri bizi mevsimlik işçi statüsüne sokuyor. Dahası yasal olan bu sözleşmenin çiğnenip, sözde 10 aylık sözleşmelerin dayatılması, bizi ülkedeki en güvencesiz emekçiler arasına sokuyor.”

İNSANCA YAŞAMAK İÇİN BURADAYIZ 

Açıklamada, insanca yaşamak için Ankara’ya geldiklerini ifade eden öğretmenler, açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in parka gelerek kendileriyle görüşmesini talep etti. Ancak, polis öğretmenlerin dağılması uyarısında bulundu. Öğretmenlerle polis arasında zaman zaman gerginlik çıktığı da görüldü.

Kaynak: Merve US ACIOĞLU